Miquel Iceta

Miquel Iceta culpa Podemos del fracàs de les negociacions per a formar govern

El primer secretari del PSC ha fet aquesta consideració en el Consell Obert de Federació del Vallès Occidental Sud celebrat ahir a Sabadell.

Miquel Iceta va realitzar un anàlisi de la situació política actual  on es va mostrar contrari a la repetició de les eleccions “perquè això ens fa perdre una oportunitat de canvi”. Al seu parer la repetició dels comicis és “reconèixer un fracàs polític”.

A la sessió, Iceta ha comentat que les eleccions del 20 de desembre van deixar un panorama molt complicat, que obligava al pacte i a la negociació. El primer secretari del PSC va donar tot el suport a Pedro Sánchez per formar un govern, fruit d’un ampli acord polític, que faci fora al PP. Així mateix, ha assegurat que Podemos és l’únic culpable de que no hagi un govern de canvi i del fracàs de les negociacions amb PSOE i C’s.

Iceta ha reconegut que per al PSC resulta prioritari “fer possible una alternativa política que permeti que el PP de Mariano Rajoy no continuï al Govern, perquè els catalans necessitem un Govern a Espanya que estigui disposat a dialogar”. També ha explicat que els resultats electorals no van facilitar arribar a pactes: “Un acord simultani amb Podemos i C’s era un bon acord. Convé que les forces del canvi ens posem d’acord, conscients que són transversals, amb moltes diferències entre elles, però fent un esforç per trobar punts de contacte programàtics”.

A l’acte, celebrat a la seu de la Federació del PSC del Vallès Occidental Sud, han participat el primer secretari del PSC del Vallès Sud, José Luis Jimeno, el diputat vallesà Pol Gibert, la diputada provincial Ana del Frago, a més d’alcaldes, alcaldesses i regidors dels diversos ajuntaments que formen part de la federació socialista.

Foto portada: un moment del Consell Obert, aquest dimecres. Autor: PSC. 

Comments are closed.