Morell (Podem), a les portes del 8-M: “cal feminitzar l’Ajuntament”

Podem se sumarà juntament amb Esquerra Unida a les activitats feministes que es duran a terme durant la setmana vinent, amb motiu de la vaga feminista del 8 de març. Faran un acte al centre cívic Can Balsach en el qual explicaran les seves propostes envers la perspectiva de gènere. Marta Morell assegura que el canvi ha de començar a l’Ajuntament i que s’ha de “feminitzar el ple”.

Tant Podem com Esquerra Unida i Alternativa se sumaran a la jornada de vaga de 24 hores en motiu del dia de la dona, i anuncien que celebraran un acte públic sota el nom Cap a la vaga feminista del 8 de març. Serà al centre cívic Can Balsach, el proper dimarts dia 5 a les 19 hores, “un acte lúdic i polític” on reflexionaran els motius de la vaga i exposaran les seves propostes”

Des de Podem asseguren que la seva prioritat per a les properes municipals és “ser capaces de presentar una candidatura feminista i de canvi a l’alçada d’allò que les dones sabadellenques ens mereixem”. També afirma que les polítiques públiques que s’estan duent en aquest àmbit “no sempre tenen la prioritat que es mereixen, ni recursos suficients per assolir avenços profunds en la igualtat de gènere o la diversitat sexual”.

La secretària general de Podem parla del poc protagonisme de les dones al consistori: “la transformació comença necessàriament pel nostre Ajuntament”, i lamenta que “la ciutat mai ha tingut una dona alcaldessa”. També afirma que “set dels vuit grups municipals estan liderats per homes i només set dels 27 regidors electes són dones”.

“La necessitat de feminitzar el ple de l’Ajuntament és ben clara. Estem compromeses amb fer una candidatura que ho faci possible, potenciant els lideratges femenins i construint-la amb una majoria de dones”. Però tot i que assegura que la seva llista “tindrà lideratges femenins”, de moment no ha volgut donar detalls: “Des de Podem parlem de projectes, no de persones”.

Lamenta que des del govern no s’hagi tingut en compte l’ampli refús de les veïnes de la Concòrdia d’ampliar les pistes de petanca de la plaça de la Llibertat, “un espai molt masculinitzat”, i que hagués estat més adient “millorar significativament l’espai per al joc infantil en una plaça on també hi ha l’escola del Font Rosella”.

En quant les accions que Morell considera necessàries, assegura que cal “prioritzar la millorar en l’atenció a dones maltractades i desplegar polítiques de prevenció de violència masclista en l’àmbit municipal”. Hem d’incrementar els esforços per lluitar contra la feminització de la pobresa i per aconseguir un repartiment social més just de les cures”, una tasca històricament relegada a les dones, “tant sovint social i econòmicament desvaloritzada”.

Foto portada: la secretària general de Podem, Marta Morell. Autor: M.Tornel.

Comments are closed.