140616 Munté

Munté defensa que el procés està “viu”

  • La portaveu del govern no descarta un Referèndum Unilateral d’Independència.

  • Assenyala el govern espanyol en funcions: “és voraç contra Catalunya”.

La consellera de la Presidència de la Generalitat i portaveu del govern, Neus Munté (Junts pel Sí) reivindica que el procés sobiranista està viu malgrat el rebuig dels pressupostos de l’executiu i la moció de confiança plantejada pel president, Carles Puigdemont. Munté ha participat en un debat de Sabadell per la Independència aquest dimarts.

La secció local de l’Assemblea Nacional Catalana ha posat sobre la taula les necessitats en política econòmica de l’hipotètic estat català. La trobada ha servit a Munté per defensar el procés, que veu “viu” però amb necessitat de consolidar-se. Per la seva part, el diputat de Junts pel Sí, Germà Bel, ha defensat que la moció de confiança de Puigdemont servirà per verificar quants diputats donen suport al procés, si 62 (els de Junts pel Sí) o 72 (sumant-hi els de la CUP).

Munté defensa que l’executiu segueix el full de ruta del Parlament però no ha rebutjat un Referèndum Unilaterial d’Independència (RUI) del que cada cop es parla més. En detecta però dificultats, com mobilitzar a les urnes els contraris a la independència per guanyar legitimitat internacional. “És essencial eixamplar la base social de l’independentisme”, ha tancat la consellera, a la vegada que ha qualificat l’actitut del govern estatal en funcions com de “voraç” contra Catalunya i les seves competències.

Els ponents han defensat que cal avançar en la productivitat de l’economia catalana, modulant la pressió fiscal, reformant l’administració pública, racionalitzant els horaris i simplificant els tràmits. El debat ha comptat amb la presència també del professor d’Economia i Empresa de la UOC Joan Torrent i ha estat moderat pel periodista Marc Sabater a una de les sales de l’Espai Cultura.

Foto portada: Un moment de l’acte. Autor: SBDxI via Twitter.

Comments are closed.