Unitat pel Canvi

Neix ‘Unitat pel canvi’, format per ICV, EUiA i Podemos

  • Es presenten amb l’objectiu de guanyar les eleccions municipals i fer possible el canvi d’etapa.

  • La llista sencera es farà pública el proper 11 d’abril en la convenció programàtica.

Aquest dissabte s’ha celebrat l’assemblea al Centre Cívic de Sol i Padrís on hi ha participat membres d’ICV, el sector vinculat a la direcció nacional d’EUiA (la direcció local es desmarca i impulsa Guanyem Sabadell) i dirigents, militants de Podemos a títol personal i compten amb el suport de l’Assemblea Oberta i amb persones de diversos moviments.

La trobada ha servit per constituir el nou espai polític anomenat Unitat pel canvi per Sabadell amb l’objectiu de concórrer a les eleccions municipals del proper mes de maig. També han aprovat un codi ètic i han traçat uns eixos programàtics i la manera com s’estriarà la candidatura.

Aquest dissabte s’ha escollit una candidatura formada per grups de sis persones, en aquest cas només s’ha presentat un sol grup i ha estat l’escollit. Les sis persones que encapçalaran la llista són Joan Berlanga (ICV), Ramón Vidal (Podemos), Eduard Navarro (EUiA), Helena Hinojo (Podemos), Naila Caballero (ICV) i Ernest Paya (Podemos).

Unitat pel Canvi
Votació dels caps de llista per la Unitat pel Canvi. Autor: David B.

El cap de llista d’Unitat pel canvi per Sabadell, Joan Berlanga, ha manifestat estar il·lusionat: “he fet aquest pas d’implicar-me per la unitat i he acabat en una candidatura d’unitat”.

Aquest nou espai té com a objectiu sumar a l’esquerra, i que la ciutadania recuperi l’Ajuntament i la dignitat que ha perdut durant aquests anys”.

El programa d’Unitat pel Canvi està sumant la feina que han fet les diverses organitzacions i consta de 10 eixos principals. “A partir d’aquí es desenvoluparà en les properes setmanes, que culminant el dia 11 d’abril amb una convenció programàtica per aprofundir en tots els temes del programa”, ha manifestat Berlanga. El dia 1 d’abril es faran les llistes dels barris i la llista sencera es farà pública el dia 11 d’abril coincidint amb la convenció programàtica.

Acostament amb la Crida

Berlanga ha assegurat que han treballat molt per aconseguir la unió de les esquerres “però la Crida ho ha descartat, tot i així ens sentim molt propers al seu discurs i a la forma d’entendre la política. Ens sentim molt en sintonia i segur que quan estiguem al ple de l’Ajuntament tindrem l’oportunitat de treballar conjuntament i creiem que serà així”.

Foto portada: El primers sis membres de la candidatura Unitat pel Canvi. Autor: David B. 

22 Comments