Foto portada: seu del PSC a Sabadell, en una imatge d'arxiu. Autor: David B.

Nicaragua pren les regnes del PSC de Sabadell

La comissió executiva nacional del PSC aprovarà aquest dilluns la constitució d’una gestora al PSC de Sabadell. L’enfonsament del bustisme, els resultats electorals i sobretot la guerra interna oberta des de les primàries del 2014 han forçat una intervenció des de Barcelona al carrer Latorre de Sabadell.

Segons les fonts consultades, la comissió gestora està sobre la taula des de poc després de l’esclat del cas Mercuri. S’havia eludit el pas en tot aquest temps. Però la guerra interna entre famílies socialistes l’ha fet ara inevitable. I és que en les darreres setmanes s’ha produït un seguit de dimissions que han forçat la gestora. Un cop passat el cicle electoral l’executiva nacional del PSC aprova aquest dilluns formar una comissió gestora a Sabadell per posar ordre i dur les regnes del partit. Es farà de forma indefinida.

Jimeno la presidirà

Les mateixes fonts apunten que la gestora estarà presidida pel primer secretari comarcal, José Luis Jimeno, que de fet no resideix a Sabadell sinó a Badia. La configuració definitiva es presentarà en els propers dies però la comissió estarà formada pels diputats i exdiputats del PSC (actualment Pol Gibert i anteriorment Montserrat Capdevila, Carlos Corcuera i Juan Manuel Jaime). Així mateix, no es preveu la inclusió de cap regidor ni exregidor a la nova comissió. Amb una excepció: el regidor Carles Bosch, que sí hi formarà part. No l’actual portaveu, Josep Ayuso, segons les fonts consultades.

La nova gestora, resultat del consens entre faccions socialistes, preveu augmentar la visibilitat pública del partit. Les fonts coincideixen en que Josep Ayuso podria veure reduïda la seva projecció pública, ja que un cop perdut el govern municipal, ara es creu més necessari reforçar de nou el projecte de partit. Per tant, al nou PSC de Sabadell pesarà més el carrer Latorre que el grup municipal ubicat a la plaça Sant Roc.

El paper polític de Josep Ayuso com a portaveu municipal, de moment, no es discuteix, tot i que a mig i llarg termini podrien haver-hi canvis en un grup municipal amb problemes de cohesió interna, ja que segons les fonts consultades, tant Cristian Sánchez com Carles Bosch s’han distanciat d’Ayuso, qui va dibuixar unes llistes electorals a la seva mida i ara s’ha oposat a l’intent de reconciliació que suposa la gestora. A nivell intern, la feina serà per a José Luis Jimeno, que va ser alcalde de Badia. Però la cara visible i qui més projecció pública tindrà serà el líder de la Joventut Socialista de Catalunya i diputat al Parlament, Pol Gibert. De la pacificació de les famílies socialistes, noms com Marta Farrés, Carles Bosch i Cristian Sánchez, malgrat que ja no serà primer secretari, surten amb projecció de futur. Un cop passat el tràmit aquest dilluns a la tarda, la gestora del PSC es presentarà en els propers dies.

Ayuso demana igualtat entre la gestora i el grup municipal

Amb posterioritat a la publicació de la notícia per part de iSabadell, el portaveu socialista, Josep Ayuso, ha reclamat que la gestora lideri el rumb del partit “en pla d’igualtat amb el grup municipal”. Així ho ha deixat patent a la xarxa social Facebook.

Comunicat del portaveu del Grup Municipal del PSC a l’Ajuntament de Sabadell, Josep Ayuso. Davant les informacions…

Posted by Josep Ayuso on Lunes, 21 de diciembre de 2015

Segons les fonts del partit consultades per iSabadell, ara per ara el paper de Josep Ayuso com a portaveu municipal no està en discussió a curt termini.

Foto portada: la seu del PSC de Sabadell, al carrer Latorre, en una imatge d’arxiu. Autor: David B. 

Comments are closed.