Farrés suavitza el tancament del Gimnàs Municipal i en salva les activitats dirigides

L’Ajuntament mantindrà les activitats dirigides al Gimnàs Municipal a partir de gener. Així es matisa l’anunciat tancament de la instal·lació municipal que el propi govern va avançar el passat 24 de novembre per sorpresa. El principi d’acord s’ha tancat aquest divendres al vespre, segons ha avançat Diari de Sabadell. 

La concessió acabava el 31 de desembre i l’Ajuntament no la treurà a concurs ni tampoc l’allargarà perquè ja no és possible. Però tampoc tancarà del tot la instal·lació, com havia anunciat fa no arriba a 20 dies. Ara, segons ha fet públic Junts per Sabadell (soci principal del bipartit PSC-Podem) i crític amb el tancament del gimnàs, es licitarà la gestió de l’equipament per si alguna entitat el vol gestionar respectant les activitats dirigides. És una opció que ja va apuntar la pròpia alcaldessa a les acaballes del ple de desembre: que l’equipament sigui gestionat per una entitat, com fan els clubs de futbol amb els camps. Si no hi hagués cap entitat interessada, i sempre segons la versió de Junts, l’Ajuntament gestionarà directament la instal·lació, com fa amb els pavellons esportius o les pistes d’atletisme, per salvar les activitats dirigides.

L’acord s’ha comunicat en una trobada amb una comissió d’afectats, usuaris i treballadors, a la que han assistit l’alcaldessa, i els regidors d’Esports, Laura Reyes, i Acció Social, Eloi Cortés, i la portaveu de Junts per Sabadell, Lourdes Ciuró. Els juntaires asseguren després de l’acord que “l’oposició constructiva guanya a la confrontació gratuïta a la ciutat”.

ERC: el ple ha de “blindar” la continuïtat

Per al 23 de desembre al matí hi ha previst el ple monogràfic sobre la situació del Gimnàs Municipal. El va forçar Esquerra Republicana, principal grup de l’oposició. El portaveu republicà, Gabriel Fernàndez, espera “blindar” ara al ple la continuïtat del Gimnàs. Per la seva part, la regidora republicana Èlia Soriano assegura que és el segon cop que el govern Farrés recula després d’anunciar tancaments: primer amb el Mercat de Campoamor i ara amb el Gimnàs Municipal.

El govern s’havia quedat sol

Pel que fa al tancament del gimnàs, ubicat a la cèntrica plaça de Frederic Mompou, el govern s’havia quedat sol, ja que tota l’oposició hi estava en contra (ERC, Crida, Ciutadans i també Junts en aquest cas). El govern PSC-Podem té 11 dels 27 regidors del ple. El govern argumentava que la instal·lació era deficitària (uns 70.000 euros anuals) i que prestava un servei duplicat ja que hi ha altra oferta de gimnasos a la mateixa zona.

Foto portada: activitats dirigides al Gimnàs Municipal. Autor: cedida. 

Comments are closed.