Joan Josep Nuet

Nuet (EUiA) aposta per “candidatures obertes, plurals  i guanyadores”

Joan Josep Nuet, coordinador general d’EUiA i diputat al Parlament de Catalunyam ha visitat aquest vespre la seu de la secció local de la seva formació amb l’objectiu d’informar a l’assemblea de militant i simpatitzats de la situació política a Catalunya i a la ciutat amb la perspectiva de les eleccions municipals i europees del 26 de maig de l’any vinent.

Aquesta visita és una de les moltes que des de l’estiu el dirigent de la formació està realitzat per Catalunya per informar d’una situació que ha definit de “molt esvalotada”. D’aquesta manera la militància pot plantejar les preguntes que consideri oportunes i esvair els seus dubtes, en un intercanvi “d’opinions i informacions”. Nuet no ha negat que aquestes assemblees es realitzen amb el rerefons de les eleccions municipals, però insistint en la situació especial que es viu a la política catalana i espanyola. Així en aquestes assemblees solen plantejar-se qüestions sobre Catalunya o sobre el Pressupostos Generals de l’Estat i també pinzellades sobre la situació política de cada localitat cara a les eleccions municipals.

Nuet, aquest vespre, a Sabadell. Autor: J.d.A.
Nuet, aquest vespre, a Sabadell. Autor: J.d.A.

No ha volgut entrar a valorar la recepció que ha tingut dintre de l’espai dels Comuns del corrent “sobiranistes” que impulsa juntament amb Elisenda Alamany. No obstant això, ha defensat la pluralitat existent dintre d’aquest espai entre les corrents federalista, sobiranista i independentista de “Desbordem”.

Experiència positiva i exitosa

Nuet ha indicat que no venia a Sabadell a explicar les diferents posicions entre aquestes tendències, sinó els acords del darrer congrés nacional d’EUiA del 15 de setembre que “marquen la perspectiva fins les eleccions municipals”. Des de la situació del pressupost de Catalunya i de l’Estat, a com enfrontar-se al proper cicle electorals amb els comicis municipals i europeus.

De cara a les municipals, ha assegurat que la perspectiva es créixer a tota Catalunya i també a Sabadell on es ve “d’una experiència unitària, positiva i exitosa” que ara s’haurà de “refermar amb noves formes en marc dels Comuns”. Tot això amb una relació diversa amb la gent de Podem, d’Iniciativa i independents amb l’objectiu de “la unitat i amb candidatures obertes, plurals  i guanyadores”. Respecte a la forma de confeccionar la llista ha afirmat que això serà una decisió de les assemblees de Sabadell.

Foto portada: Nuet, aquest vespre, a Sabadell. Autor: J.d.A.