Foto portada: la presó solidària, a Granollers. Autor: ANC Granollers.

La ‘presó solidària’ passarà per Sabadell

Òmnium Cultural, l’ANC i altres entitats portaran a la plaça del Doctor Robert de Sabadell dues cel·les simbòliques ocupades durant 24 hores per voluntaris per denunciar l’empresonament de dirigents independentistes. Les entitats independentistes faran l’acció entre els dies 29 de juny i 1 de juliol. 

L’acció, que es diu Un poble empresonat, s’ha fet a diversos municipis, com a Vic, Granollers, Olot, Manresa o Mataró. S’instal·laran dues cel·les, configurant una presó simbòlica, durant 24 hores sense parar. Els ocupants seran voluntaris i es vol posar de manifest el dèficit democràtic que veuen en l’Estat espanyol així com denunciar la situació de privació de llibertat dels dirigents independentistes i els exconsellers del govern català. Cal recordar que hi ha dos sabadellencs a la presó: per un costat, Jordi Cuixart, president d’Òmnium, a Soto del Real des de l’octubre, i l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, a Alcalá Meco des del mes de març d’aquest any.
Al llarg de tres dies es faran activitats culturals al voltant de les cel·les, com lectura de textos, recitals de poesia, teatre i concerts de petit format. Òmnium busca voluntaris per dur a terme l’acció.

Foto portada: la presó solidària, a Granollers. Autor: ANC Granollers.