País o partit? Una reunió d’ERC amb la Cambra fa posar el crit al cel al PSC

Compte oficial de Twitter de la Delegació del Govern de la Generalitat a Barcelona. A la dreta de la imatge bona part del nou equip de la Cambra de Comerç i Indústria de Sabadell. A l’esquerra de la taula, el delegat del govern de la Generalitat a Barcelona, Juli Fernàndez. La piulada ha fet posar el crit al cel al PSC. Per què?

A la foto, a la dreta de Juli Fernàndez no hi ha cap ni assistent a l’executiu català sinó dos regidors republicans a Sabadell, Gabriel Fernàndez i Èlia Soriano. Sembla més aviat la reunió del grup municipal d’Esquerra amb el nou equip de la Cambra de Comerç, liderat per Ramon Alberich. Però la piulada es llança des del compte de la Delegació del Govern i no des del perfil d’Esquerra ni dels regidors.

El primer secretari del PSC, que també és primer tinent d’alcaldessa de Marta Farrés i diputat al Parlament, Pol Gibert, ha registrat un seguit de preguntes al Govern de la Generalitat per aquest fet perquè hi veu un “ús partidista” dels comptes institucionals.

“Si el Govern ens representa a totes i tots els ciutadans, per què va acompanyat de càrrecs d’ERC? Si, en canvi, es tracta d’una trobada de partit, per què es fan servir els canals institucionals de la Generalitat? No es tolerable fer servir la delegació del Govern com una plataforma partidista”, assegura.

Els socialistes demanen explicacions i una rectificació. A hores d’ara, dijous a les 9 del matí la piulada segueix al seu lloc.

El pols entre PSC i ERC marcarà el mandat

Les relacions entre PSC i Esquerra seran claus aquest mandat. Aquest pols a compte de Twitter, que pot semblar anecdòtic, serà constant a partir d’ara. Els socialistes governen Sabadell i estan a l’oposició al Parlament de Catalunya Els republicans, el mateix, però a la inversa: governen a la Generalitat i Juli Fernàndez té un càrrec institucional però han passat a l’oposició a la Casa Gran.

I a més els resultats electorals del 26 de maig han frenat la fragmentació del darrer mandat i han fet aflorar dues formacions per sobre de la resta. Les dues s’han configurat com a pals de paller en el darrer cicle electoral. No debades els socialistes tenen 10 de 27 regidors i els republicans 7 de 27 a Sabadell.

Foto portada: la reunió entre Juli Fernàndez i membres d’ERC, a l’esquerra, i els de la Cambra de Sabadell, a la dreta. 

 

Comments are closed.