Foto portada: votants al CEIP Joanot Alisanda, al Centre, a les 11 hores. Autor: J.d.A.

Històrica participació del 78,79 per cent (+8,1)

La participació electoral a Sabadell ha estat històrica. El 78,79 per cent dels sabadellencs amb dret a vot l’han exercit. Una xifra rècord, molt lluny del màxim en unes eleccions autonòmiques (el 70,69 per cent dels comicis de fa tres anys).

Així com l’increment del 2012 es va forjar als districtes més cèntrics, ara ho ha fet sobretot en els barris més perifèrics. Per exemple, el districte tradicionalment més abstencionista, el districte setè, ha tingut un creixement de participació de gairebé el 13 per cent (arribant fins el 71,72 per cent). Als barris del nord la participació ha pujat un 10,86 per cent i als del sud ho ha fet un 9,14 per cent. Finalment, al districte 4 la participació també ha pujat un 9,3 per cent. No obstant, l’increment ha estat generalitzat (del 5,5 per cent tant als districtes 1 i 2, on Junts pel sí ha obtingut més de la meitat dels vots, i del 7,3 per cent al districte cinquè).

Al cap i a la fi, les eleccions han estat molt més que autonòmiques i producte de la polarització al voltant del debat identitari, el votant s’ha mobilitzat d’allò més, com mai en unes eleccions al Parlament. I si a primera hora del matí ja s’observaven cues a les portes dels col·legis electorals, a les 13 hores les xifres feien bones les impressions. La participació havia pujat gairebé un cinc per cent arribant fins el 36,58 per cent. A les 18 hores la participació ja s’havia incrementat un 7,18 per cent (64,91%). Finalment, s’ha acostat molt al 80 per cent, quedant en el 78,79 per cent a les 20 hores.

Comments are closed.