Partits i entitats independentistes defineixen l’operació contra el CDR com “d’onada repressiva”

Les detencions a membres del CDR formen part d’una “nova onada repressiva” per atemorir l’independentisme a les portes de la sentència del judici al procés i unes noves eleccions generals. Així interpreta l’independentisme l’operació policial d’aquest matí amb epicentre a Sabadell. 

Hi ha hagut 10 registres i 9 detinguts, almenys quatre a Sabadell, tot i que no s’ha pogut contrastar del tot la xifra encara. L’independentisme social i polític ha fet aquest dilluns a la tarda un exercici d’unitat a Sabadell, compareixent junts els representants d’Esquerra, la Crida, Junts per Sabadell, Òmnium i Sabadell per la Independència. En un manifest conjunt, els portaveus dels tres partits independentistes i les dues entitats socials han rebutjat “la nova onada repressiva”.

“Pensem que la maquinària de l’estat espanyol vol atemorir i desmobilitzar el conjunt del moviment independentista català, divers, pacífic i democràtic”, ha assegurat en el manifest.

A les portes d’una campanya electoral, consideren que l’operació té una “intenció propagandística” i pretén “criminalitzar idees polítiques legítimes” per associar “l’independentisme amb la violència”. Un centenar llarg de persones han seguit la lectura del manifest, mitja hora abans de la concentració en rebuig de l’operatiu de la Guàrdia Civil.

Petició a Farrés

Així mateix, es demana a l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés (PSC), que es posicioni al costat de la ciutadania per defensar els drets civils i polítics i no al costat de la repressió. “Hem d’actuar amb responsabilitat i exigir explicacions al govern central”, diu el text.

Més informació: ‘Operació de la Guàrdia Civil contra el CDR

Comments are closed.