Pedro Sánchez es presenta com el candidat de la militància contra el PSOE de “quatre o cinc”

  • “El no havia de ser no. Què ha canviat en aquest any a Espanya i Catalunya?”, es pregunta Sánchez.

  • El candidat socialista es compromet a consultar a la militància tots els acords després de les eleccions.

El candidat a la secretaria general del PSOE Pedro Sánchez s’ha posicionat com el candidat de la mitància socialista. Sánchez ha protagonitzat l’acte socialista amb més seguiment dels darrers anys a Sabadell. S’ha compromès a fer del PSOE una nova organització perquè deixi de ser el partit on manen “quatre o cinc”.

Sánchez assegura que hi haurà una “onada d’il·lusió” al progressisme a partir del 21 de maig, quelcom semblant, ha assegurat, a un nou 15M. Hi ajuda la mobilització de les bases socialistes, especialment visibles a Catalunya, des que va dimitir com a màxim dirigent del PSOE a l’octubre, assetjat a nivell intern.

Hem de fer un canvi rotund a la nostra organització. Estem a les portes del nou PSOE, que deixarà enrere el PSOE de 4 o 5 per ser el PSOE de la militància”, ha iniciat Sánchez el seu discurs. S’ha compromès a consultar a la militància tots els acords electorals.

Ha avançat que la seva direcció serà paritària, tot definint-se com “feminista”, mantenint que un militant ha de tenir com a màxim un càrrec i un sou. “La meva porta giratòria a l’octubre va ser la meva llar”, en aquest sentit, assegurat que el PSOE ha de tornar a ser “creïble i coherent”. “Hem d’estar a l’esquerra al costat dels nostres militants i no a la terra de ningú on ens ha tornat l’abstenció”.

Vaig pagar un alt preu per complir la paraula donada. I cal que sigui l’última vegada que un dirigent plega per complir la paraula donada, amb els seus vots i la seva gent. No es tracta de rescatar al PSOE; es tracta de rescatar-lo de l’abstenció”.

A nivell, general, Sánchez s’ha compromès a promoure una llei de la Veritat per aclarir tots els crims del franquisme, obrir un debat sobre la “mort digna” i reivindicar que “Espanya és un Estat laic, revisant els acords amb la Santa Seu”.

Així ha qualificat com “absurda” l’abstenció del PSOE a Rajoy. “Què ha canviat a Espanya i Catalunya en aquest temps? El no havia de ser no. Em deien radical: sí. Vull estar radicalment lluny del PP i la seva corrupció. Em deien separatista. Ara els pressupostos de l’Estat s’aproven amb el vot del Partit Nacionalista Basc i ja ningú diu res”. Ha demanat la dimissió de Rajoy després dels casos de presumpta corrupció que esquitxen el (Gurtel, Púnica i ara  Lezo). Dard contra Podemos: “avui tenim la mateixa corrupció que fa un any. I fa un any no hauria calgut cap moció de censura. Iglesias viu millor amb Rajoy com a president que amb un socialista com a president”.

Menor i Gibert

Sánchez ha estat precedit per l’alcaldessa de Badia, Eva Menor, qui ha acusat a part dels dirigents socialistes i la premsa d’acusar a Sánchez de falsedats. “Només ha faltat atribuir-li la mort de Manolete”. “Estem farts de dirigismes. Volem un partit obert, modern i que escolti la militància, per fer les coses d’una altra manera”. Per la seva part, el diputat Pol Gibert ha recordat que cap votant socialista va escollir la papereta per acabar fent president a Rajoy.

Centenars de persones, prop de 2.000 segons fonts properes a l’organització, han seguit l’acte, dut a terme a la plaça Picasso del barri de Campoamor. Sánchez ha estat rebut com un líder de masses amb àmplies mostres de simpatia per part dels assistents, que han buscat fort la foto.

Foto portada: Sánchez, a la plaça Picasso. Autor: David B.

Comments are closed.