Agents de la policia tancant les portes de la sala de plens. Autor: David B.

10 avisos… i porta tancada

Segon ple municipal consecutiu amb les portes tancades davant la protesta sindical. Algunes desenes de treballadors municipals s’han concentrat al vestíbul del consistori per protestar per la marxa de les negociacions del conveni col·lectiu. No han pogut accedir a la sala de plens, amb totes les cadires ocupades.

Des del vestíbul han xiulat i cridat en diverses ocasions, acompanyats de treballadors del servei d’ajuda a domicili i de la neteja dels equipaments municipals. Serracant els ha demanat silenci en diverses ocasions. La sessió ha seguit amb certa normalitat, tot i alguns xiulets més alts que dificultaven el seguiment de les paraules dels regidors. Després de vuit avisos, cap a tres quarts de sis Serracant ha reiterat el missatge:

“Si el regidor ha de cridar per seguir, tancarem la porta. Si no hi ha silenci, procedirem a tancar la porta malgrat que no és la voluntat d’aquest alcalde. No donaré més explicacions. Em dirigeixo a la gent que està a fora. El passadís ha de restar obert i els demano per darrera vegada que mantinguin silenci. Si no, haurem de tancar”.

Els crits han cessat i qui en aquell moment parlava, Joan Berlanga, ha pogut seguir. Però ha durat poc. Després d’un desè avís, a les 17.50 hores, Serracant ha demanat a la Policia Municipal tancar les portes del ple. Un gest poc vist però repetit, ja que al ple d’abril també va succeir.

Un cop que la protesta ha anat a menys, les portes del ple s’han obert de nou.

Foto portada: agents de la policia tancant les portes de la sala de plens. Autor: David B.

Comments are closed.