150.000 euros per redactar el projecte per transformar la Gran Via

  • L’Ajuntament redactarà el projecte tècnic per transformar l’eix Gran Via – Ripoll, principal aposta de Junts per Sabadell. 
  • L’oposició, sobretot Cs, es queixa per una partida “desconeguda”, un “bolet” enmig d’una modificació pressupostària. 

L’Ajuntament destinarà 150.000 euros del pressupost del 2020 per redactar el projecte tècnic pel programa de transformació urbana de l’àmbit Gran Via i Ripoll. És el primer fruit (assessors al govern a banda) de l’acord pressupostari entre el govern municipal (PSC i Podem) i Junts per Sabadell. 

Des de començaments del mandat, Junts per Sabadell s’ha convertit en el principal aliat del govern socialista. Així els tres regidors juntaires van aprovar l’organització municipal primer (sous, assessors…), les bàsiques ordenances fiscals després i el pressupost municipal del 2020 finalment. El grup municipal liderat per Lourdes Ciuró ha incorporat la seva proposta electoral estrella, la transformació de la Gran Via, al projecte de govern de Marta Farrés. Van donar el seu vot favorable als pressupostos a canvi de crear dues oficines (Gran Via – Ripoll i promoció de la ciutat) amb dos assessors de l’òrbita juntaire dins l’executiu (són l’exregidor de CiU Toni Font i Oriol Vega).

Ara, a través d’una modificació del pressupost, hi ha el primer fruit palpable de l’acord. L’Ajuntament reserva 150.000 euros del pressupost per redactar el projecte tècnic del programa de transformació urbana de l’àmbit. Tot dins una modificació més ampla, de gairebé un milió d’euros, i sota les queixes de l’oposició de tenir poca informació.

Cs parla de “partida desconeguda”; ERC de partida “bolet”

Especialment punyent, com tot el que té a veure amb Junts, ha estat el grup de Ciutadans, qui ha preguntat per saber exactament per fer què es reservaven ara 150.000 euros del pla Covid per la Gran Via. El regidor de Cs José Luis Fernández havia criticat fortament com una “novetat negativa que el govern no sapigui dir-nos perquè calen ara 150.000 euros de pla Covid per la transformació de la Gran Via”. La regidora de la Crida Anna Lara ha afegit que, en general, la modificació de partides venia “poc detallada” mentre que la republicana Èlia Soriano ha assegurat d’un “bolet” a la modificació en relació als 150.000 euros. “Una partida desconeguda de la que no ens han descrit ni explicat res”, s’ha queixat Fernández (Cs).

González (Economia): “són per redactar un projecte tècnic”

Després de dues intervencions, a la contrarèplica i ja a punt de la votació, la tinenta d’alcaldessa d’Economia, Montse González (PSC) ha assegurat que els diners són per redactar el “projecte tècnic”. Prèviament, la portaveu de Junts, Lourdes Ciuró, havia assegurat que “el projecte per transformar la Gran Via serà llarg però hem de començar per alguna cosa” a la vegada que ha defensat que “si el Covid ens ha demostrat alguna cosa és que espais com la Gran Via no són sostenibles perquè no donen lloc a la mobilitat o sostenibilitat que volem a la ciutat”.

La modificació pressupostària, de gairebé un milió, i que inclou partides addicionals per a neteja viària per exemple, ha sortit endavant amb els vots del PSC, Podem i Junts. ERC, Crida i Junts s’han abstingut.

Més informació: 

L’entorn de Ciuró (Junts) entra al govern amb dos nous assessors

Ciuró (Junts) vol partides al pressupost del 2020 per fer de la Gran Via el 22@ de Sabadell

Ciuró arrenca la campanya amb el compromís de transformar la Gran Via i el Ripoll

Foto portada: la Gran Via, en el seu tram entre Vilarrubias i Tres Creus. Autor: J.d.A.

Comments are closed.