Nous busos, compra de patrimoni, asfaltat i jocs infantils: així es gastarà l’Ajuntament el superàvit

L’Ajuntament va tancar l’any 2016 amb 26,5 milions de superàvit. D’aquest xifra, es reinvertiran 15 milions a diverses inversions, com s’ha vingut fent en els darrers anys. El ple ha donat llum verda a la modificació del pressupost per encabir-les.

Segons ha explicat el tinent d’alcalde de Cohesió Territorial, Juli Fernàndez, hi ha sis milions, dels més de 26, que s’empraran per operacions financeres pendents d’aplicar i altres compromisos de despesa. Uns altres cinc milions es destinaran a cancel·lar préstecs. I els 20 milions restants es destinaran a inversions. Seran les següents, a grans trets:

  • Sis milions d’euros es destinaran a comprar edificis per al patrimoni municipal, sumant-se als 1,8 milions ja pressupostats a través de l’estratègia DUSI. “Tenim oportunitats interessants per conservar i mantenir patrimoni que no volem deixar passar”, ha dit Fernàndez.
  • 2,5 milions es destinaran a millorar l’asfaltat dels carrers. “Farem una bona sacsejada a l’estat dels carrers, amb gran mancança de manteniment”, sosté Fernàndez.
  • 1,8 milions es destinaran a millorar els parcs infantils per “posar-los al dia”.
  • 700.000 euros més aniran destinats a fer inversions en equipaments municipals.
  • 300.000 euros seran per millora de patis equipaments educatius.
  • Un gran paquet d’inversió, de 3,2 milions, serà per a projectes d’urbanització de places i carrers ja pressupostats o en procés de tramitació. Però és un cas diferent als anteriors, ja que els projectes ja tenien pressupost a través de préstecs. El que es farà serà destinar ara el préstec a una altra inversió: comprar 10 autobusos nous, afegits als 14 que arribaran a la tardor, i els cinc de segona mà que es compraran de forma imminent.

La modificació del pressupost municipal que fa possible les inversions ha sortit endavant amb els vots del govern. Tota l’oposicio s’ha abstingut, entre crítiques per la lentitud de la maquinària municipal.

Foto portada: jocs infantils al Parc de la Romeua, entre Can Llong i Ca n’Oriac. Autor: J.d.A.

Comments are closed.