El portaveu municipal del PSC, Josep Ayuso. Autor: David B.

Ayuso, com Gary Cooper: sol davant del perill

Imatge inèdita aquest ple municipal la del portaveu del PSC, partit hegemònic a la ciutat durant 15 anys, com a únic regidor socialista al plenari. La imatge, més simbòlica que real però, desgrana les conseqüències del bustisme: patacada electoral, divisió i imputacions. 

No és responsabilitat, almenys exclusiva, de Josep Ayuso la imatge d’aquest dijous. El regidor socialista ha quedat com Gary Cooper, Sol davant del perill, fent tots els papers de l’auca. És cert que la seva solitud tampoc és del tot real, ja que el PSC va obtenir cinc regidors a les municipals del 2015, però diverses circumstàncies han concorregut en fer-la inevitable.

Quan Ayuso va començar com a regidor, un llunyà 2003, el PSC vivia els seus millors moments a la ciutat, amb majoria absoluta i 14 regidors. Tot sota el lideratge de Manuel Bustos. Dècada i mitja després, l’abans totpoderós PSC té un regidor en solitari.




Entremig, hi ha hagut el cas Mercuri i l’ocàs del bustisme, que va provocar una patacada electoral sense precedents l’any 2015 (de 13 a cinc regidors), més la fugida del partit de Lluis Monge i Carles Bosch, ara regidors no adscrits. Els exregidors Anna Carrasco i Cristian Sánchez, ara investigats a la peça SMATSA del cas Mercuri, van acomiadar-se del ple fa un mes per no perjudicar les expectatives electorals dels socialistes l’any vinent. De fet, segons fonts municipals, podrien haver assistit al ple aquest octubre, ja que fins al final de la sessió no es prenia coneixement de la seva renúncia. Però després del comiat polític fa un mes, Carrasco i Sánchez ja no han passat pel ple.

Corcuera i Porras escalfen a la banda

El mes vinent Ayuso sol davant del perill no es produirà de nou, ja que els nous regidors, Carlos Corcuera i Mercè Porras, ja entraran al ple.

Foto portada: el portaveu municipal del PSC, Josep Ayuso. Autor: David B.

Comments are closed.