Foto portada: intervenció de Cristian Sánchez. A la dreta, Anna Carrasco. Autor: J.d.A.

Carrasco i Sánchez s’acomiaden del ple reivindicant la seva honradesa

Els regidors del PSC Cristian Sánchez i Anna Carrasco s’han acomiadat del ple municipal aquest dijous després de presentar la seva renúncia dues setmanes després de saber que se’ls investiga a la peça 28 del cas Mercuri, sobre l’adjudicació del contracte de residus a l’empresa SMATSA. 

La investigació, iniciada l’any 2012 com la resta del cas Mercuri, però ampliada ara a tota la cúpula de l’empresa i als ja exregidors, ha provocat que tant Sánchez com Carrasco deixin la seva acta. És una decisió personal, sostenen els exregidors, que accepta el partit. De fet, encara no han declarat davant la jutgessa. Ho han de fer entre octubre i novembre. I tampoc saben amb concreció de que se’ls acusa directament.

Els dos regidors defensen la seva innocència. Carrasco, en la seva darrera intervenció com a regidora al ple, ha recordat que no tenia cap càrrec públic ni orgànic al PSC en les dates en que es va adjudicar el contracte.

“En cap cas se m’investiga de les meves funcions dins d’aquest Ajuntament. Que quedi ben clar”, ha dit. “Malgrat a això, a ulls d’alguns de vostès o dels seus partits, ja he estat jutjada i condemnada. La presumpció d’innocència resulta aplicar-se diferent, segons qui i de quin partit sigui l’investigat”.

Carrasco es mostra convençuda de la seva innocència, com també Sánchez, i assegura ha après tota la vida els valors i l’ètica de “l’esforç, el treball, el respecte i la honradesa”

“Com el meu honor és molt més important que aquesta cadira, renuncio al meu càrrec de regidora i ho faig convençuda i orgullosa. Convençuda que no vull que s’utilitzi la meva persona per atacar constantment el meu partit i així de pas embrutar el nou de la ciutat. Convençuda que sóc innocent i que quan això acabi, tornaré a treballar per la ciutat que tant estimo. I convençuda que per retornar el respecte i la dignitat a la política, he de fer un pas enrere. Malgrat que el nostre codi ètic no exigeixi cap renúncia, la meva ètica personal, la meva, i per un exercici en benefici de la transparència, perquè no s’ha de predicar sinó donar exemple, per això renuncio al meu càrrec”, ha apuntat.

 

Posteriorment, ha pres la paraula Cristian Sánchez, agraït pels anys dedicats a la corporació municipal, i molt emocionat especialment que s’ha dirigit a la seva dona, quan se li ha trencat la veu. El primer secretari del PSC, Pol Gibert, la precandidata a les municipals Marta Farrés i altres miltants del PSC han seguit el comiat des de la sala de plens i han aplaudit de forma efusiva les paraules dels seus companys de partit.

Foto portada: intervenció de Cristian Sánchez. A la dreta, Anna Carrasco. Autor: J.d.A.

Comments are closed.