Foto portada: el regidor de Serveis Municipals, Lluis Perarnau. Autor: David B.

Denuncien olor a “socarrim” en una factura a una empresa on ha col·laborat un assessor del govern

  • L’oposició dubta de la legalitat d’un contracte menor a una empresa on ha col·laborat l’assessor Jordi Colomer. 
  • L’estudi de l’empresa Spora va costar 18.000 euros. El secretari, obligat a aclarir la seva legalitat. 

L’Ajuntament ha aprovat una factura del 2017 a l’empresa Spora per un estudi de la recollida de residus porta a porta. Es fa a una empresa on ha col·laborat l’assessor del govern Jordi Colomer, segons ha denunciat el portaveu municipal del PP, Esteban Gesa, qui diu que “el punt arriba al ple amb una sorpresa com un ou Kinder, però que olora a socarrim”. El portaveu socialista assegura que el mateix ja va passar abans. 

Regidors de l’oposició com Gesa, però també José Luis Fernández, de Cs, o Josep Ayuso, del PSC, han demanat explicacions al govern local per l’estudi d’Spora, d’uns 19.000 euros. “La factura arriba molt tard, amb dos anys de retard, per un informe que no ha tingut cap aplicació pràctica”, ha dit Fernández. El quid de la qüestió, però, és que el contracte s’ha adjudicat a una empresa on segons el portaveu del PP ha col·laborat Colomer, qui va ser fitxat pel govern com a assessor fa un parell d’anys. Gesa ha carregat fort:

“Demano ser més curosos a l’hora de contractar contractes menors. M’hagués agradat veure que dirien si hagués passat el mateix estant vostès a l’oposició. Haguessin calat foc al ple municipal!”, ha exclamat. “S’ha contractat una empresa per fer un informe que hauria de fer aquest senyor que assessora el govern local. I a sobre l’empresa està vinculada a aquest senyor. Blanc i en ampolla? Doncs deu ser llet?”, ha finalitzat.

Ayuso (PSC) ha denunciat que Spora també va rebre contractacions quan Colomer va ser assessor de governs municipals a Euskadi.

Perarnau rebutja que sigui incompatible

En ple debat, el regidor de Serveis Municipals, Lluis Perarnau, ha assegurat que Colomer ha estat “col·laborador puntual” de l’empresa Spora però que en cap cas és “incompatible” amb ser contractat pel govern. “En cap cas té a veure l’estudi del porta a porta amb les funcions que es van encomanar a Colomer”. Així mateix ha justificat que el govern no tenia capacitat inspectora sobre la matèria quan van entrar a l’executiu. “Està justificat l’estudi del porta a porta, ja que estem molt lluny de l’objectiu general que hi ha a Catalunya”, a la vegada que l’encàrrec de l’estudi va passar per les comissions de contractació.

Els dubtes de Rossinyol

El portaveu de CiU, Carles Rossinyol, ha vaticinat que algun regidor del govern es cansarà d’assumir responsabilitats de les “arbitrarietats” dels companys de govern. “Si es demostra que les coses s’han fet malament, algú haurà d’assumir la seva responsabilitat, amb el seu patrimoni”, ha dit. “Estan jugant a la ruleta russa”, ha seguit. Ell no es refereix tant a la relació amb Colomer com al fet que el procediment no s’ha fet bé, perquè el contracte menor “obligava a executar-lo en un any. Si no s’executa en un any ja no és un contracte menor, que està menys fiscalitzat, i per tant és irregular. Si el contracte es demostra il·legal, les persones que voten a favor tindran responsabilitats”.

Davant dels dubtes, l’alcalde, Maties Serracant, ha demanat el seu parer al secretari municipal, qui ha mantingut que, respecte a Colomer, “no hi ha cap incompatibilitat en fer un contracte menor; tot està segons el procediment legal”. Respecte a les queixes de Rossinyol, el secretari sí ha reconegut com a irregular la tramitació de la despesa, però amb la votació al ple es regularitzava la situació.

Auditoria a VIMUSA

En el mateix punt de l’ordre del dia, també s’ha aprovat un informe, que va costar 8.500 euros, de l’auditora Faura Casas per fer una auditoria de les unitats de treball de l’empresa pública VIMUSA.

Resultat

Tota l’oposició, avui amb 11 regidors, ha votat en contra del dictamen. L’equip de govern, amb 14 regidors, han votat a favor. “Qualsevol dubte sobre els contractes, no dubtin que tenen tota la informació a la seva disposició”, ha tancat el debat Serracant.

Serracant nega cap relació de Colomer amb Spora

Al final de la sessió, Serracant ha pres la paraula per assegurar que, fetes les comprovacions, l’assessor Colomer mai ha treballat per a l’empresa Spora. Ha acusat Gesa de deixar anar insinuacions i falsedats perquè vagin corrent i sembrar el dubte. Per la seva part, a les portes del ple i un cop acabada la sessió, Gesa seguia sostenint que Colomer sí ha col·laborat amb Spora.

Foto portada: el regidor de Serveis Municipals, Lluis Perarnau. Autor: David B. 

Comments are closed.