El govern anuncia la propera possessió “efectiva” de la caserna

Una dècada després de signar-se, el ple municipal ha anul·lat el conveni que els governs socialistes de Sabadell i l’Estat van segellar per recuperar l’ús de la caserna de la Guàrdia Civil a la ciutat. Tot, això després, a canvi de tres milions d’euros i 10.000 metres quadrats de sòl. 

L’actual govern vol prendre possessió de l’antiga caserna sense cap compensació a l’Estat, tal i com van pactar anteriorment l’alcalde Farrés i el director de la Guàrdia Civil del moment. Com que la caserna es va edificiar en un solar municipal i finançada en part per aportacions municipals, un cop marxés la Guàrdia Civil es tornaria a la situació anterior.




El quatripartit volia anul·lar el conveni de Bustos i Rubalcada. La Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat hi ha donat llum verda. Així en aquest ple s’ha formalitzat la nulitat de tots els actes derivats del conveni Bustos-Rubalcada. L’executiu s’ha compromès ara a fer efectiva la possessió de la caserna properament.

L’acord ha tingut l’única oposició del PSC, que s’ha quedat sol defensat el conveni Bustos-Rubalcada, i demana, com també Ciutadans i el PP, una negociació amb el ministeri de l’Interior. El socialista Ayuso acusa el govern actual d’aixecar “falses expectatives” i d’estar ara en la mateixa situació que l’any 2006. Els regidors de l’oposició són en general escèptics respecte a la resolució del cas amb el pas executat ara.

CiU, no obstant, s’ha afegit als plantejaments del quatripartit. Els nacionalistes van portar l’any 2007 el conveni Bustos-Rubalcaba als tribunals juntament amb ICV-EUiA, l’Entesa i ERC.

Caserna ocupada

L’executiu tirarà endavant el projecte executiu per rehabilitar els pisos que antigament va usar la Guàrdia Civil. Des de fa uns mesos, l’equipament està ocupat per la plataforma Volem la caserna! Els socialistes asseguren que la ciutat s’aboca de nou a un contenciós amb el govern central que allargarà, encara més, la plena possessió de la caserna per part de l’Ajuntament.

Foto portada: la caserna de la Guàrdia Civil, fa un temps. Autor: O.Orriols. 

Comments are closed.