El ple demana de nou a Salut que obri el consultori del Poblenou

El ple torna a sol·licitar de nou al departament de Salut i al Servei Català de la Salut que reobrir el consultori mèdic del Poblenou de la Salut, tancat des de l’inici de la pandèmia. La novetat és que la moció, proposada per Ciutadans, incorpora que el consultori obri amb metge ja que, segons va comunicar l’Ajuntament a finals de desembre, havia d’obrir al gener però amb una professional d’infermeria i un altre d’administració, però sense metge de família. 

El cas és que el mes de gener ha passat i el consultori no ha obert, ni amb metge ni sense metge. “Cada vegada ens mouen una mica més la línia de meta i ara ens han dit que no es reobre perquè hi ha molts casos de Covid”, ha dit l’alcaldessa, Marta Farrés: “la realitat és que no el volen obrir i com a ciutat no ho acceptarem”.

La regidora d’Esquerra, Glòria Llobet, ha insistit que els republicans volen que reobri el consultori local. Quan? “Quan es tinguin totes les garanties i ara mateix no les tenim totes”, ha insistit. Llobet ha assegurat que l’Ajuntament va fer públic que el consultori obriria al gener però “jo no he vist cap comunicació de l’Institut Català de la Salut o del departament de Salut dient el mateix”.

Farrés ha insistit que membres de l’Institut Catlà de la Salut es van comprometre amb la regidora de Salut a finals de desembre en una visita a l’equipament. Per la seva part, Sònia Sada (Salut), ha assegurat que primer es va tenir el consultori uns mesos tancats, després l’Ajuntament va oferir tot l’equipament “sacrificant altres usos” de centre cívic i després s’ha garantit un circuit d’entrada i sortida independent.

La moció ha sortit endavant amb 20 vots a favor (PSC, Crida, Ciutadans, Junts i Podem) mentre que els set regidors republicans s’han abstingut.

Comments are closed.