El ple demana “reconsiderar” l’aparcament dels FGC al barri de Gràcia

Un cop aconseguit el soterrament de les vies del tren fins el castell de Can Feu, la plataforma Soterrament FGC Ara té nou objectiu: que l’aparcament de vehicles de l’estació es converteixi en un espai públic, a mode de plaça o jardí. Aquest dijous han trobat com aliat el màxim òrgan municipal: el plenari. 

En nom de la plataforma, Isidre Soler ha reconegut el paper de les institucions per aconseguir el soterrament entre la Rambla d’Ibèria i el Passeig de Can Feu, en alguns moments molt difícil. Soler ha destacat especialment el compromís dels exconsellers Oriol Junqueras i Josep Rull per a fer-ho possible, i ha mantingut que estan “injustament empresonats per donar veu a la gent”.

Autor: Soterrament FGC Ara / cedida.
Acció al barri. Autor: Soterrament FGC Ara / cedida.

Però, acabat el soterrament just ara, la plataforma vol anar un pas més enllà. Des del canvi de lloc de l’estació es va habilitar un aparcament per a vehicles al costat, amb la intenció de facilitar l’aparcament per als viatgers del ferrocarril. Però té molt poc ús i la plataforma, i també l’Agrupació de Veïns de Gràcia, volen que l’aparcament sigui reconvertit en una plaça que recuperi l’essència del que van ser uns jardins públics en el seu dia.

La petició ha trobat la complicitat general de les formacions polítiques del ple. “Amb el pàrquing s’ha generat un efecte de buit urbà i això no és bo”, ha dit Toni Font (PDeCat). L’acord demana a l’Ajuntament i l’empresa pública FGC que busquin un acord per “reconsiderar” l’ús de l’espai que ocupa l’aparcament entre les carrers de Reina Elionor, Sant Jordi i la carretera de Molins de Rei per “fer efectiva la continuïtat de l’espai soterrat fins la plaça d’Anselm Clavé i poder-se connectar amb el centre de la ciutat”.

“Fins ara hem estat molt a sobre de les obres però ara potser és el moment i hem de fer capaços que l’espai soterrat relligui bé amb tot l’espai fins el centre de la ciutat”, ha reconegut el tinent d’alcalde de Cohesió Territorial i regidor d’Urbanisme, Juli Fernàndez.

Només el PSCCiutadans s’ha separat lleument de la moció, ja que entenen que cal una part d’aparcament prop de l’estació Can Feu / Gràcia que és “compatible” amb els jardins i “necessari” per incentivar la intermodalitat, segons Adrián Hernández, del partit taronja. “Si la mobilitat ha de ser sostenible, cal fomentar els aparcaments dissuasius”, ha argumentat el regidor socialista Carlos Corcuera. La moció ha sortit amb 21 vots favorables i sis abstencions.

Foto portada: Isidre Soler, de la plataforma Soterrament FGC Ara!. Autor: David B.

Comments are closed.