Foto portada: l'alcalde de Sabadell, Maties Serracant, al ple. Autor: David B.

El PSC es queda sol intentant reprovar Serracant per la gestió del trànsit

El PSC ha intentat sense èxit aquest dijous un fet simbòlic que, almenys en la darrera dècada, només ha passat a Sabadell quan hi havia mig govern local imputat per un cas de corrupció: la reprovació de l’alcalde.

Reprovar és un gest polític de màxim simbolisme, tot i que sense aplicacions pràctiques. Manuel Bustos i Juan Carlos Sanchez, llavors alcalde accidental, van ser reprovats fa justament cinc anys pel cas Mercuri. És el mateix que els socialistes han buscat ara amb l’alcalde, Maties Serracant (Crida) i el regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero (ERC), per la “pèssima” gestió del trànsit. De fet, inicialment plantejaven reprovar els 14 regidors del govern, però finalment han baixat l’aposta.

Foto portada: vehicles a la Rambla d'Ibèria, aquest dimarts. Autor: cedida.
Vehicles a la Rambla d’Ibèria, fa uns dies. Autor: cedida.

Malgrat tot, la proposta socialista ha estat desestimada. Tant que els tres regidors del PSC s’han quedat sols. Els regidors de l’equip de govern, que han recordat que només s’havia reprovat a Sabadell en casos de corrupció. “Potser no és la millor mesura”, ha coincidit des de l’oposició Ciutadans, qui ha acusat l’actual govern de fer “ideologia amb la mobilitat enlloc de polítiques de mobilitat”, en paraules del portaveu, José Luis Fernández. “La reprovació és exagerada”, ha convigut també el no adscrit Lluis Monge. “La reprovació al Parlament no és tan extraordinària: no ho ha de ser al ple de Sabadell. Per què ho hem de limitar?”, s’ha preguntat Ayuso. Al final, els socialistes s’han quedat sols: CiU ha sumat els seus vots als edils del govern i C’s, el PP i els dos no adscrits s’han abstingut.

Foto portada: un moment del ple municipal, aquest dijous. Autor: David B.
Un moment del ple municipal, aquest dijous. Autor: David B.

Entrant en el fons de la moció, l’oposició culpa al carril bici de la Ronda Ponent i a la rotonda de la carretera de Terrassa del col·lapse circulatori, que a sobre provoca contaminació de l’aire (més info: ‘Queixes per la circulació‘). El portaveu del PSC, Josep Ayuso, ha acusat el govern de tenir una visió “miop” i amb un únic objectiu: “expulsar el vehicle privat d’una part de la ciutat”. “El carril bici de la Ronda Ponent és innecessari: no hi va ningú o com a molt comptats amb els dits d’una mà”, ha seguit el regidor. “El tall del carrer Sant Pere i el nou carril bici a la Concòrdia empitjoraran encara més la situació”, ha seguit Ayuso. La resta d’edils opositors han convingut que les mesures del quatripartit han empitjorat la circulació a la ciutat.

El govern ha reconegut els problemes en la circulació, causats al seu parer pel tall del Passeig de Can Feu. “S’estan fent unes obres molt importants i molt desitjades i les obres molesten. Demanem disculpes als veïns i busquem alternatives”, ha afegit el tinent d’alcalde de Cohesió territorial i portaveu d’ERC, Juli Fernàndez. Des de la Crida, Glòria Rubio ha lamentat que l’oposició no hagi parlat de transport públic i ha acusat el PSC de “boicotejar” el projecte del soterrament tot recordant que el Pla de mobilitat del 2010 preveia baixar el carril bici a la calçada de la Ronda Ponent.

Foto portada: l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, al ple. Autor: David B.

Comments are closed.