El quatripartit prem l’accelerador de la planificació a tres mesos del 26-M

  • El ple aprova dos plans estratègics per a la intervenció comunitària i l’habitatge. 
  • A més, es creen tres òrgans de participació sobre seguretat vial, museus i activitats econòmiques. 

A falta de tres mesos per a les municipals del 26 de maig, el quatripartit ha premut aquest febrer l’accelerador en la planificació de diversos aspectes i ha portat al ple una bateria de plans, a la vegada que s’han creat o impulsat taules de participació. 

En primer lloc, s’ha aprovat per unanimitat el Pla estratègic d’Intervenció Comunitària, que preveu accions fins l’any 2029. S’ha aprovat per unanimitat.

D’altra banda, a nivell urbanístic s’han aprovat l’avanç de la modificació del Pla General de l’espai obert en sòl no urbanitzable i també el Pla director de l’espai obert urbà. Dues eines complementàries, una més centrada en les zones verdes periurbanes i l’altre més centrada en les àrees verdes dins el nucli urbà.

En un tercer nivell, el ple ha servit per aprovar el Pla Local d’Habitatge 2019-2024. Horitzó 2030. Un document que els grups han definit com a “ambiciós”, i que aposta per la promoció d’habitatges de lloguer entre altres mesures, i s’ha aprovat de forma folgada. També s’ha aprovat el Pla 60 i +, dirigit a la gent gran, de caràcter bianuals.

Taules i òrgans participatius

De forma complementària, el ple ha aprovat altres eines i taules de planificació o participació: el Consell Local de Seguretat Viària, la Taula de participació sobre l’Arxiu Històric i els Museus municipals i finalment la Taula de Debat de les Activitats Econòmiques.

Altres plans aprovats el mandat 2015-2019

En el que va d’un mandat que ja arriba a la seva fi, l’Ajuntament ha aprovat diversos plans i eines planificatives. Entre els més destacats, el Pla Estratègic d’Acció Social, el Pla per a l’Equitat i Èxit Educatiu o el Pla Estratègic de Turisme.

Comments are closed.