Fira d'atraccions de Festa Major a l'Eix Macià. Autor: David B.

La fira d’atraccions apagarà llums i sons estridents per facilitar l’assistència d’afectats per TEA

Mai és tard si la dita és bona. Sabadell no serà la primera ciutat en fer-ho, ja que la mesura ja s’ha implantat per exemple a Sant Quirze, Barcelona, Santa Coloma o durant la Fira d’Abril tant a Barcelona com a Sevilla. Durant la Festa Major, almenys un dia i durant unes hores, es prescindirà de llums intenses i de sons estridents. La finalitat és facilitar l’assistència a la fira d’atraccions dels afectats per Trastorn de l’Espectre Autista (TEA). 

La moció arriba al ple de la mà de Ciutadans però s’hi ha sumat tothom (PSC, ERC, Crida, Junts i Podemos) Volen que “almenys durant un dia i durant unes hores durant la fira a la Festa Major de Sabadell es prescindeixi de llums intensos i de sons que són evitables com sirenes, música molt alta o sorolls que les persones amb Espectre autista no poden suportar”. Així mateix, es demana estudiar la viabilitat en les fires d’atraccions que s’instal·lin en les festes majors de barri. Unanimitat dels sis partits amb representació a l’Ajuntament.

ERC ha incorporat una proposta per estudiar més mesures i divulgar durant l’aturada de llums la problemàtica de les persones afectades per TEA.

Foto portada: la fira d’atraccions de la passada Festa Major. Autor: David B. 

Comments are closed.