Llum verda a la construcció de 362 habitatges públics fins l’any 2027

Llum verda al ple a la construcció de 362 habitatges públics en els propers anys a Sabadell. En una sesaió plenària extraordinària, el ple ha aprovat el Pla de promoció d’habitatges des de l’any 2019 fins l’any 2027. 

El pla preveu construir 362 pisos públics a la ciutat en els propers anys. En concret fins el 2023 malgrat que s’ha aprovat un període fins l’any 2027 per poder aprovar el punt al plenari. Les primeres promocions seran a La Creu Alta, a Francesc Layret, i al Centre, a la carretera de Barcelona. Dues zones sense habitatge públic i amb preus de lloguer alts. També hi ha previstes promocions a Can Llong, dues noves a Can Gambús i a la plaça de Pau Trullàs, al nord. Tots els pisos seran de lloguer i gestionats per VIMUSA. No per l’empresa mixta Sabadell Lloguer Social, formada al 80 per cent per l’empresa Cevasa i un 20 per cent per VIMUSA. Així l’actual govern vol garantir que els pisos siguin de titularitat pública sempre, i no només a 50 anys.




D’altra banda el ple ha aprovat que  VIMUSA demani un préstec de fins a 10 mlions d’euros a l’Institut Català de Finances. Serviran per comprar habitatges amb el mètode del tempteig i retracte. També s’ha aprovat una aportació de quatre milions d’euros a l’empresa pública per ampliar el seu marge d’endeutament. L’objectiu és que “VIMUSA torni a tenir a pulmó financer”, segons va declarar l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, en la presentació de l’ordre del dia de la sessió el passat divendres.

Rubio recorda que hi ha poc lloguer malgrat els 8.000 pisos de VIMUSA

“Hi ha una necessitat imperiosa de construir habitatge”, ha convingut la regidora d’Habitatge, Glòria Rubio. VIMUSA ha construït 8.000 habitatges en 50 anys però només en gestiona un miler. “Si tots haguessin estat de lloguer, tindríem un 10 per cent del parc d’habitatges de lloguer públic, però es va apostar per la venda i ara estem només al 2 per cent”.

Cs i PDeCat, reticents amb el moment

El regidor de Cs José Luis Fernández ha criticat que el pla s’aprovi a pocs dies de les eleccions. “Aprovem una cosa que dins d’un mes pot ser paper mullat, tot i que esperem que no sigui així”, ha dit. En nom del PDeCat, Sílvia Renom, ha definit com a “preocupant” que un futur govern no compleixi aquest pla. “Aprovar-ho a l’últim ple no ens ha agradat però crec que no li agrada a ningú”.

Rubio, en canvi, creu que és una bona notícia que abans de les eleccions s’aprovi que “com a mínim es faran 362 pisos nous a la ciutat”.

El PSC, Cs, el regidor popular i el no adscrit Lluis Monge s’han abstingut i l’equip de govern i el PDeCat han votat a favor del nou pla.

Foto portada: la regidora d’Habitatge, Glória Rubio. Autor: David B. 

Comments are closed.