Llum verda inicial a la nova regulació de l’oci nocturn

La nova ordenació de l’oci nocturn arrenca amb la petició de l’oposició de més diàleg però sense grans crítiques. Un tema especialment sensible. Tant Esquerra com la Crida i Ciutadans han demanat més diàleg i fins i tot allargar el període d’exposició pública per arribar a un major consens. 

El pla, presentat pel govern a l’opinió pública fa algunes setmanes, preveu encabir les grans discoteques únicament a Sant Pau de riu-Sec i les mitjanes a la part sud del polígon de Gràcia. Així mateix es permetran els bars musicals i altres equipaments d’oci nocturn al nucli urbà amb una distància mínima de separació entre locals que vol evitar la concentració de locals en algunes zones. D’aquesta forma es vol repartir l’oci nocturn.

Per dur-lo a terme cal modificar el Pla General, que és el principal instrument urbanístic de la ciutat. El canvi s’ha aprovat de forma inicial. Ara s’obrirà un període d’al·legacions i s’aprovarà de forma definitiva quan rebi el vist-i-plau de la Generalitat. La idea de l’executiu municipal és que, si els operadors del sector tenen interès en obrir locals, puguin fer-ho a finals d’aquest mateix any.

Manca de diàleg

El regidor d’Esquerra, Santi Valls, hauria volgut un debat preliminar, a mode de taula de diàleg (en certa manera el govern municipal s’hi havia compromès fa un temps). Valls creu que hi ha hagut prou temps, ja que fa un any es van suspendre l’aprovació de noves llicències. El regidor de la Crida, Lluis Perarnau, ha assegurat que el govern ha volgut anar per la via fàcil: fer una proposta, aprovar-la de forma inicial, obrir un període de 30 dies per presentar al·legacions i aprovar-la per la via definitiva. Haurien volgut més debat, també amb les associacions de veïns.Un dels carrers del polígon sud-oest, on podran haver-hi discoteques.

Més enllà de discoteques i bars musicals, el pla regula els locals de naturalesa sexual, els centres de culte o els pisos turístics. En aquesta línia, la portaveu deJunts, Lourdes Ciuró, ha demanat fiscalitzar els pisos turístics especialment si hi pot haver especulació amb l’habitatge. El pla no entra en regular els clubs cannàbics, ja que s’està pendent de la regulació estatal i l’Ajuntament mentrestant seguirà sense donar llicències.

Ciutadans no veu malament el pla però demana prioritzar que la ubicació dels locals d’oci sigui més flexible si estan en zones no habitades com els polígons sud-oest . D’aquesta forma, en zones no habitades com Sant Pau de riu-Sec o la part sud del polígon de Gràcia es pot facilitar més la inversió, la creació de feina i l’establiment de locals. El portaveu, Adrián Hernández, ha demanat arribar a acords amb els operadors. “Fem d’òrgan regulador i estar bé el diàleg amb els sectors afectats però l’urbanisme a la carta no es pot fer”, ha defensat la regidora de Desenvolupament Urbà, Mar Molina (PSC).

Crítiques a l’anterior govern

La tinenta d’alcaldessa de l’àrea econòmica, Montse González (PSC), ha defensat que el govern hagi tirat pel dret: “no volem que ens passi com al quatripartit, que ja deien a l’inici que anaven tard i al final no van regular el sector”. González ha recordat que amb la Zona Hermètica en extinció, tot el ple es va comprometre l’any 2016 a pactar una nova regulació. I que el quatripartit, a falta de tres anys per acabar el seu mandat, no va iniciar.

14 a favor, tres en contra i 10 abstencions

Finalment l’aprovació inicial per permetre el nou model d’oci ha tingut llum verda gràcies als vots favorables del PSC, Junts i Podem, les abstencions d’Esquerra i Ciutadans i el vot en contra de la Crida.

Més informació:

L’Ajuntament limitarà les noves discoteques a Sant Pau de riu-Sec i el polígon Sud-Oest

A contrarellotge per definir un nou model d’oci nocturn

Segueix-nos a Telegram:

  • SegueixiSabadella Telegram clicant el bànner oAQUÍ.

Segueix iSabadell a Telegram clicant al banner.

Foto portada: un carrer del polígon sud-oest, al barri de Gràcia. Autor: Marc Centella

Comments are closed.