El grup municipal de CiU, amb el portaveu Carles Rossinyol a l'esquerra. Autor: J.d.A.

L’oposició titlla “d’electoralista” la congelació dels impostos i les taxes municipals

Aprovades en fase provisional les ordenances fiscals per a l’any 2019, que preveuen la congelació de la gran majoria d’impostos i taxes impostos. L’oposició ha acusat el govern “d’electoralista” per congelar les ordenances en any electoral quan s’ha pujat la pressió fiscal durant els tres anys anteriors. 

Tant CiU com Ciutadans i el PP han anat en una línia similar, assegurant que, després de tres anys s’ha vist que és possible “congelar impostos”. El quatripartit ha modificat bona part dels tributs en els darrers anys, bàsicament primer l’Impost d’Activitats Econòmiques i la taxa de residus als establiments comercials, després l’Impost de Bens Immobles i l’any passat de nou la taxa de residus.




Els membres del govern han defensat que la recaptació d’impostos i taxes ha permès prestar més serveis i fer créixer el pressupost municipal dels 170 milions a més de 200 milions anuals. A més, ha permès noves polítiques socials, congelar preus a les escoles de música o altres serveis municipals, com ha dit el tinent d’alcalde de l’àrea social, Joan Berlanga. El tinent d’alcalde d’Economia, Juli Fernàndez, ha assegurat que des del 2015 la “solidaritat fiscal” s’ha incrementat sempre per sota de l’Índex de Preus al Consum, a diferència de l’any 2012, 2013 I 2014, amb un govern socialista, quan va pujar per sobre de l’IPC.

El portaveu de CiU, Carles Rossinyol, ha assegurat que les ordenances fiscals no són un tema tan tècnic com polític. “La mostra és que ara es congela la pressió fiscal per un motiu polític: l’any que ve hi ha eleccions municipals”.

Llum verda 

Els 14 membres del govern han votat a favor, amb sis vots en contra (PSC i Ciutadans). Set regidors s’han abstingut (els quatre de CiU, el popular Gesa i els dos no adscrits). Ara es podrà negociar amb l’horitzó d’aprovar les ordenances abans del 31 de desembre en fase definitiva.

Foto portada: el grup municipal de CiU, amb el portaveu Carles Rossinyol a l’esquerra. Autor: J.d.A.

Comments are closed.