Els partits independentistes i Podem aproven un manifest al ple per la llibertat immediata dels ‘Jordis’

El ple municipal, amb els vots dels partits independentistes i Podem, se suma al manifest signat pels partits nacionalistes i Podem al Congrés dels Diputats el passat mes de maig demanant la llibertat de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, a la presó des de mitjans d’octubre de 2017 i condemnats a 9 anys per un delicte de sedició pel Tribunal Suprem. 

El manifest el van subscriure la passada primavera al Congrés dels Diputats els diputats d’Unides Podemos, Más País, ERC, Junts per Catalunya, la CUP, el Partit Nacionalista Basc, Bildu o el Bloc Nacionalista Gallec. Aquest mes de setembre ha arribat al ple de Sabadell de la mà de les principals entitats socials independentistes, Sabadell per la Independència i Òmnium Cultural. La correlació de forces que es va produir a la cambra baixa espanyola s’ha repetit al ple i la moció ha sortit endavant amb 14 vots a favor (Esquerra, la Crida, Junts i Podem) i els contraris del PSC i Ciutadans.

Què demana el manifest?

Bàsicament el text aprovat demana la “llibertat immediata” dels ‘Jordis’ i defineix com “injusta” la sentència de nou anys de presó per un delicte de sedició dictada pel Tribunal Suprem el passat mes d’octubre de 2019. El text es basa en els informes, i peticions, de l’ONG Amnistia Internacional. Es demana també revisar la tipificació del delicte de sedició, així com el de rebel·lió, per garantir que no es criminalitzi la desobediència pacífica, la llibertat d’expressió ni de reunió.

Foto portada: Cuixart, a l’escola Nostra Llar, 1 d’octubre de 2017. Foto: @jcuixart via Twitter. 

Comments are closed.