Gabriel Fernàndez

Opinions contraposades sobre el nou contracte del servei d’atenció domiciliària

El nou contracte del Servei d’Atenció Domiciliària ha vist la llum verda del ple aquest dijous. No obstant, ni l’oposició ni el comitè d’empresa li auguren un bon futur. Les treballadores de l’empresa adjudicatària acusen el regidor d’Acció Social de mentir. Fernàndez, per la seva part, destaca un increment notable de cost del servei, que permetrà millors salaris, contractar més treballadors i evitar llistes d’espera. 

L’edil d’Acció Social, Gabriel Fernàndez, ha presentat les dades bàsiques del contracte. El cost del servei pujarà un 18 per cent fins arribar als 5,48 milions respecte els 4,61 milions actuals. Aquesta inversió permetrà el següent: el número de treballadores passarà de 256 a 290, les persones usuàries creixeran un 8 per cent fins arribar a 1.378 i el número d’hores del servei un 7,6 per cent, superant les 288.000 anuals (20.000 més que ara). Segons Fernàndez el principal objectiu del nou contracte és que no hi hagi llista d’espera. A més, s’introdueixen incentius per atacar l’absentisme laboral, “un dels problemes que tenim, superior a la resta de municipis de l’entorn”. A nivell salarial pujarà un 8 per cent el preu hora i un compromís per evitar sous inferiors a 15.000 euros anuals.




Actualment el servei d’atenció domiciliària el presta l’empresa Pere Mata. Ara es portarà a concurs de nou perquè s’ha descartat la pròrroga del contracte, adjudicat al 2016.

Les treballadors creuen que el creixement del contracte és insuficient, i acusa Fernàndez de dir mentides respecte les bondats del contracte. Amb 20.000 hores anuals més veuen poc probable que no hi hagi llistes d’espera. Temen que amb més treballadors el seu salari serà més petit perquè es reduiran les hores contractades a la plantilla. Les treballadores volien la gestió directa del servei, a través de la municipalització. Fernàndez la descarta pel cost i dimecres va afegir que era contrari a municipalitzar un servei a pocs mesos de les eleccions municipals.

El nou contracte ha tingut també crítiques per part de l’oposició, que s’ha abstingut en ple, a excepció dels no adscrits, que han votat en contra.

Foto portada: Fernàndez, durant la presentació del nou contracte del SAD. Autor: J.d.A. 

Comments are closed.