La Síndica Municipal de Greuges de Sabadell, Eva Abellán, al costat de l'anterior Síndic, Josep Escartín. Autor: David B.

Sabadell ja té Síndica

Eva Abellán ja és Síndica Municipal de Greuges de Sabadell, després de ser nomenada pel ple municipal de Sabadell. Tal com es va anunciar, ha aconseguit la unanimitat.

De la Crida al PP i d’Esquerra a Ciutadans. Els 27 regidors han votat a favor d’Abellán com a segona Síndica a la història de l’ajuntament de Sabadell, sent la primera dona.

Com és habitual en aquests casos d’acord unànim, bones paraules dels portaveus municipals cap a la nova Síndica. Tots li han desitjat èxit i s’han felicitat per l’acord aconseguit. “Té una responsabilitat enorme”, reconeix la portaveu de Guanyem, Marisol Martínez. “Ho farà bé”, confia el popular Esteban Gesa. “Esperem que tingui poca feina perquè voldria dir que l’administració funciona bé”, ha dit el portaveu del PSC, Josep Ayuso, qui ha assegurat que els portaveus es van “conjurar” per mantenir la figura del Defensor del Ciutadà “després del primer procés fallit”.

El portaveu municipal de CiU, Carles Rossinyol, també s’hi ha referit jutjant com a “especialment bona la unanimitat”. Encoratja Abellán a treballar en positiu però amb fermesa. “Esperem que la Síndica pugui ser útil per aquells ciutadans que creguin que els seus drets no s’han respectat”, ha afegit el portaveu d’Unitat pel Canvi, Joan Berlanga.

La portaveu de la Crida, Glòria Rubio, ha recordat que la reelecció de l’anterior Síndic, l’any 2011 va ser “imposada per l’alcalde Bustos”, celebrant que ara hagi estat al contrari. El republicà Juli Fernàndez ha destacat que per aconseguir la unanimitat “tots hem hagut de cedir una mica” mentre que José Luis Fernández, de Cs, ha celebrat la reflexió al voltant de la figura del Síndic Municipal de Greuges.

Diversos portaveus han agraït el pas endavant a les vuit persones que s’han presentat en el procés de selecció, en la primera o en la segona onada.

L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, ha reconegut que “sempre hi haurà un espai de millora per a l’administració ja que gairebé mai estem a l’alçada del que demana la ciutadania i la nostra feina mai serà perfecte”.

Foto portada: la Síndica Municipal de Greuges de Sabadell, Eva Abellán, al costat de l’anterior Síndic, Josep Escartín. Autor: David B.

Comments are closed.