Si censes el gos, tindràs un kit de neteja d’orins

Llum verda a la proposta de Ciutadans per incentivar el cens d’animals, bàsicament gossos, gats o fures. Ciutadans vol que cada persona que censi el seu animal rebi un kit per netejar l’orina a la via pública i un pack de bosses per retirar les deposicions. 

Inscriure els animals és obligatori, però no tothom els censa. En la darrera dècada es van censar en total més de 8.200 animals. L’any passat uns 700. La intenció ara també és millorar la neteja de la via pública:

“Hi ha fires que donen bosses, i entitats que en regalen per les deposicions, però volem anar també pel tema de l’orina que embruta l’espai pública i oxida el mobiliari urbà”, segons el portaveu municipal de Cs, Adrián Hernández.

La tinenta d’alcaldessa de Benestar Animal, Marta Morell, ha assegurat que censar els animals és “necessari” per trobar-los trobar en cas de pèrdua o altres. Segons Morell ara per ara es censen un miler d’animals cada any i ha assegurat que l’Ajuntament ja treballava en una direcció similar. La moció ha sortit endavant. Entre l’escepticisme, però. “Tenim la sensació que no avancem gaire”, ha dit Anna Lara (Crida). “L’única novetat és que donarem una ampolla d’aigua”, ha dit Quim Carné (Junts). “Censar ja és obligatori”, ha convingut el republicà Santi Valls. “Els acords queden curts perquè només parlen de fer una campanya informativa, que s’ha fet sovint, i el kit de regal, del que gats i fures queden excloses. Quin incentiu tindran les persones que tenen gats?”, pregunta.

Només ERC s’ha abstingut a la proposta, que ha sortit endavant amb 20 vots a favor i sis abstencions.

Foto portada: àrea recreativa de gossos, al Parc del Nord. Autor: J.d.A. 

 

Comments are closed.