Simplificada l’organització municipal suprimint tres organismes autònoms

Un centenar de treballadors municipals passen a l’estructura directa de l’Ajuntament després de la supressió de tres organismes autònoms: Agència Tributària de Sabadell, Informàtica Ajuntament de Sabadell i Museus i Arxiu. Segons l’alcalde, Maties Serracant, el servei serà ara més eficient ja que hi havia certes duplicitats. 

Els tres organismes es van crear fa algunes dècades per tenir una certa autonomia. Aquest mandat s’han analitzat els resultats i s’ha arribat a la conclusió que no aporta gaires avantatges. Seran dissolts i el seu personal serà absorbit per la corporació municipal. Segons Serracant, els drets laborals de la plantilla seran similars. O millors, perquè podran promocionar, cosa que ara tenien molt limitada. La mesura afecta un centenar de treballadors.




La concentració dels organismes en la corporació és un pas endavant per simplificar de l’administració, el més important des de l’any 2013, quan es van fusionar algunes empreses municipals com la que gestionava Fira Sabadell o la Pista Coberta. Ara l’estructura municipal queda formada per l’Ajuntament i tres empreses públiques: VIMUSA, Promoció Econòmica (Vapor Llonch) i Comunicacions Audiovisuals Sabadell (Ràdio Sabadell).

Foto portada: la sessió plenària, aquest dijous. Autor: David B.

Comments are closed.