Suport del ple a la vaga de fam dels dirigents independentistes empresonats

La vaga de fam dels exconsellers Jordi Turull, Josep Rull, Joaquim Forn i l’expresident de l’ANC Jordi Sànchez ha acabat aquest dijous. Tot i així, els grups municipals del PDeCAT i ERC han mantingut la proposició al ple de suport als quatre dirigents independentistes ampliant-la com de suport als “presos polítics”. El text ha obtingut llum verda majoritària.   

El text inicial donava ple suport a la decisió dels “presos polítics” de realitzar una vaga de fam en denúncia a l’actuació del Tribunal Constitucional. Però vist que li han posat fi s’ha ampliat com una proposició de suport als dirigents independentistes empresonats des de la tardor de 2017. La moció compromet el consistori a difondre els motius i greuges que han portat els presos a la vaga de fam i a impulsar accions per amplificar les seves peticions. Així mateix s’exigeix que els presos polítics tinguin un judici just, exigeix l’alliberament dels presos i el retorn dels exiliats.




A l’avui majoria independentista s’hi ha sumat Unitat pel Canvi. Per altra banda, Guanyem s’ha abstingut. El PSC, Cs i el PP han votat contra la moció. Resultat: 17 vots a favor, dues abstencions i set vots en contra.

Foto portada: el ple municipal, aquest dijous. Autor: David B.

Comments are closed.