Protesta de la UGT per la manca de conveni col·lectiu

Protesta de la secció sindical de la UGT a l’ajuntament de Sabadell. El sindicat assegura que l’executiu municipal segueix “insensible” a les necessitats de la plantilla pel que fa al conveni col·lectiu, caducat fa alguns anys. 

El sindicat manté que els treballadors públics han patit restriccions salarials al llarg de la crisi, que han fet possible per exemple sanejar l’economia municipal. En aquest sentit, calculen que el consistori s’ha estalviat 1,5 milions entre els anys 2012 i 2016 per no aplicar el Fons d’Acció Social. Així, segons el sindicat, ara el govern demana suprimir aquest fons per pagar una part de la recuperació dels salaris perduts en aquest temps.




Acusen el govern de voler tancar el nou conveni amb un increment salarial més aviat “escarransit” en línia de l’acordat entre el govern central i els sindicats el passat mes de maig. Creuen que l’administració municipal té més “marge de maniobra” i creuen que l’actual proposta de conveni significa perdre drets per a la plantilla.

El tinent d'alcalde Joan Berlanga, parlant amb els sindicalistes. Autor: David B.
El tinent d’alcalde Joan Berlanga, parlant amb els sindicalistes. Autor: David B.

Una representació de la UGT i de professors de l’Escola Illa ha protestat a les portes de l’edifici consistorial, abans del ple i han intentat entrar a la sala de plens amb una pancarta. En el cas de l’Illa, protesten perquè no cobren el complement de jornada partida. Se’ls ha prohibit sota els criteris actuals de la Policia Municipal, que no permeten concentrar-se a l’entrada del ple perquè complica l’entrada i la sortida de la sala.

Vehement protesta del regidor Monge

Prohibir la representació sindical accedir al ple ha comportat les sonores protestes del regidor no adscrit Lluis Monge, qui creu que darrerament es va repetint massa sovint aquesta mateixa escena.

Monge, protestant. Autor: David B.
Monge, protestant. Autor: David B.

L’alcalde, Maties Serracant, ha assegurat que caldrà revisar el criteri a partir d’ara. Davant la resposta de Monge, Serracant li ha demanat que no seguís amb el tema: “no portarem pancartes al ple i no parlarem al ple. M’agradaria veure que hagués passat si l’alcalde hagués dit això mateix quatre anys”, ha protestat Monge de forma vehement.

Foto portada: protesta de la UGT a la porta de l’Ajuntament. Autor: David B.

Comments are closed.