El tinent d'alcalde de Cohesió Territorial, Juli Fernàndez. al ple. Autor: David B.

Un error provoca un maldecap en el contracte de neteja dels equipaments

L’Ajuntament estripa el procediment per contractar el servei de neteja dels equipaments municipals i comença de nou el procés. Segons ha detallat el tinent d’alcalde, Juli Fernàndez, es premiava l’empresa més cara. L’error obliga a començar de nou el procés i redactar a tota pressa un contracte pont. 

El contracte d’empresa dels equipaments municipals és sensible, ja que les condicions de treball del personal, la majoria dones, sempre estan sobre la taula. Abans el contracte el tenia un sola empresa, vinculada a SMATSA, Servicios SEMAT. Després es va trossejar en tres lots i ara es volia tornar a una sola empresa, amb un petit segon contracte a un Centre Especial de Treball, incorporant millores laborals.

Però tot això ja és història. Ara cal recomençar. El plec de clàusules que van redactar els serveis tècnics estava malament: premiava més les empreses més cares, les que proposaven un preu per hora extra més alt. “Evidentment es vulnerava l’esperit del contracte”, ha reconegut el tinent d’alcalde Juli Fernàndez.

Rossinyol, contra Fernàndez

El portaveu de CiU, Carles Rossinyol, ha fet sang contra Fernàndez fent ús de l’hemeroteca. “Fa mesos que va dir que era el millor contracte de la història del servei a Sabadell. Va dir que avançàvem cap a l’horitzó desitjat. Tots som humans i ens podem equivocar, però hi ha errors de diferent calibre i aquest és molt greu. Les empreses tenen dret a demanar perjudicis i embolica que fa fort. No es pot dir el que va dir i donar a entendre que era un projecte molt important per vostès i ara trobar-nos aquesta pífia. Si era tan important, s’ho haurien d’haver repassat i llegit dos cops”.




Fernàndez reconeix que les empreses podran reclamar el cost de les pliques. Però pel que fa a l’error, també ha apuntat que “suposo que tots vostès es van llegir el plec de clàusules i no van veure-hi res”. “La responsabilitat és sobretot de la gent que firma”, li ha etzibat el no adscrit Lluis Monge.

Què passa ara?

A partir d’ara, el procés començarà de nou, i trigarà uns mesos (s’han de fer els plecs, convocar el concurs, que les empreses es presentin, puntuar-les, classificar-les, aprovar l’adjudicació i començar el servei). En el mentrestant, s’haurà de fer un contracte pont a partir de març del 2019 fins la nova adjudicació. “Intentarem que s’avanci l’inici del contracte a començaments d’anys”, ha finalitzat Fernàndez. S’intentarà incorporar algunes de les millores en el servei i les condicions de la plantilla que es proposaven en el contracte ara estripat.

Foto portada: el tinent d’alcalde de Cohesió Territorial, Juli Fernàndez. Autor: David B. 

Comments are closed.