Podem buscarà que el ple insti la Generalitat a eliminar els barracons

El grup municipal de Podem presentarà al ple de dimecres una moció per instar la Generalitat a eliminar els barracons dels centres escolars públics que hi ha a la ciutat. Més d’un miler d’alumnes de primària i secundària, de l’escola pública, hi estudien. 

A Sabadell actualment hi ha sis centres escolars públics que imparteixen classes en barracons, amb motiu d’això, la segona tinenta d’alcaldessa Marta Morell, ha considerat que “actualment s’imparteixen classes en condicions precàries”. Per Morell, el recurs dels barracons “és una de les mancances existents que té l’educació pública catalana”.

Davant d’aquesta situació, la comunitat educativa ha demanat una solució definitiva per als barracons. El passat mes d’abril al ple de la Generalitat es va aprovar una inversió destinada a la construcció de 21 nous centres escolars. Entre aquests nous centres, pendents de construcció, es troben l’Escola Virolet i l’Institut Arraona. En el cas de l’Escola Virolet, Podem Sabadell considera que es trigarà més de 2 anys i mig a finalitzar-se i per l’altra banda l’IES Arraona pot trigar fins a tres anys i mig.




Donada la proliferació de barracons a Sabadell i la inquietud dels veïns i veïnes a posar una solució, Podem Sabadell proposarà un seguit d’acords instant a la Generalitat per aconseguir que s’accelerin els tràmits de la construcció dels dos centres sabadellencs i que s’eliminin de manera definitiva els barracons a la ciutat. Finalment, es vol instar al Parlament a elevar les partides pressupostàries destinades a l’educació. Morell, remarca que “per tal que l’escola pública sigui garantida, un espai de cohesió social contra la segregació escolar i amb igualtat d’oportunitats, cal que l’educació tingui lloc en les edificacions adients“.

Per últim, la formació marca que durant els últims anys hi ha hagut una manca de voluntat crítica per part de la Generalitat pel que fa a la inversió en infraestructures públiques. Podem Sabadell creu que aquesta manca de voluntat es fa més visible amb els més de 1.000 alumnes de l’escola pública que estudien en barracons a Sabadell, quan la Generalitat finança amb més de 30 milions d’euros, centres que segreguen per sexe. Una situació que segons Morell, “és del tot inacceptable”.

Foto portada: Marta Morell. Autor: Mireia Capdevila

Comments are closed.