Albano Dante Fachín

Podem suspèn les primàries fins a “nova data”

El Consell de Coordinació de Podem, un dels òrgans directius del partit que lidera ara a Catalunya Albano Dante Fachín, ha suspès el procés d’eleccions internes que la formació havia de viure a Sabadell. Calia renovar el Consell Ciutadà (la direcció) i en principi també el càrrec de Secretari General. Però en els darrers dies han passat fets que han modificat el context.

De fet, la suspensió del procés d’eleccions internes està relacionada amb la revocació de les expulsions a sis militants, entre ells, el Secretari General, Ramón Vidal. La Comissió de Garanties estatal va revocar la setmana passada, ja en plena precampanya de les primàries, les expulsions que va dictar la Comissió de Garanties de Catalunya el juny de l’any passat (més info: ‘Garanties redimeix Vidal i revoca les expulsions‘). Madrid va esmenar així la plana a la decisió presa per Podem, avalant a la pràctica la decisió de Vidal i els seus seguidors de formar part d’una confluència a nivell municipal: Unitat pel Canvi. De fet, alguns fonts asseguren que, amb la crisi interna a Podem Sabadell pel mig, el que es dirimeix en realitat és un pols entre la direcció estatal i la direcció catalana.

Després dels fets de la darrera setmana, el Consell de Coordinació ha decidit, per sorpresa, suspendre les eleccions internes per renovar el Consell Ciutadà a Sabadell. Les han suspès fins a “fixar una nova data”.

La decisió ha estat presa a l’espera de clarificar la situació generada amb la revocació per part de la Comissió de Garanties Democràtiques estatal de la resolució de la Comissió de Garanties Democràtiques de Catalunya”, signa en un text la secretària d’Organització, Ruth Moreta, per fer pública l’aturada de les primàries.

Per aquest divendres hi havia prevista una assemblea informativa a Can Balsach sobre les eleccions internes, que s’ha suspès. La decisió ha agafat per sorpresa bona part dels afiliats. La candidatura Sentim Sabadell, liderada per Marta Morell, ha mostrat el seu rebuig a la decisió per Twitter: “perplexitat i total disconformitat”, han assegurat. La decisió també ha causat sorpresa en l’entorn de Ramón Vidal.

Eleccions a diversos municipis

El procés de primàries, formalment eleccions internes, no es feia només a Sabadell, sinó a un bon grapat de municipis de més de 100.000 habitants on hi havia hagut problemes interns. Entre ells, l’Hospitalet, Lleida i Tarragona a Catalunya i Màlaga, Palma, Alacant, Pamplona, Lleó, Salamanca o Burgos a la resta d’Espanya. En tots aquests municipis es manté. A Sabadell s’han suspès.

Foto portada: el Secretari General de Podem a Catalunya, Albano Dante Fachín, en una entrevista amb iSabadell, l’any 2014. Autor: J.d.A.

3 Comments