Foto portada: els membres de Podemos Eva Jíménez, Ramon Vidal (secretari general), Antonio Santamaria i Miguel Lopera. Autor: David B.

Podemos opta per fer el seu propi camí

  • El Consell Ciutadà proposa concórrer a les municipals en solitari.

  • La decisió final la prendran els adherits al febrer entre diverses opcions.

El Consell Ciutadà de Podemos Sabadell, que vindria a ser l’executiva local del partit a nivell local, recomana als adherits concórrer a les municipals en solitari. És la proposta que faran als inscrits, que tindran l’última paraula via telemàtica.

Sent així, Podemos opta per la fórmula de l’agrupació d’electors, que precisarà d’un procés de recollida de 3.000 avals per a poder competir amb la resta de partits. Tot i així, la decisió final dependrà dels inscrits a la secció local de Podemos. La recomanació es va anunciar dissabte al centre cívic de Can Deu, on es va dur a terme l’Assemblea Local de la nova formació. Van assistir-hi unes 200 persones, segons assegura Podemos.

El secretari general de Podemos Sabadell, Ramon Vidal, va presentar un informe sobre la seva tasca. A continuació els membres del Consell Ciutadà Antonio Santamaría i Miguel Lopera van repassar les reunions de Podemos amb les formacions ICV-EUiA, Crida per Sabadell, Procés Constituent i Sabadell Guanyarà. La nova formació manté que a Sabadell s’han configurat dues polaritats, una al voltant de la Crida per Sabadell i una segona al voltant d’ICV-EUiA. Les dues han proposat a Podemos anar plegats però ells prefereixen fer el seu camí si els adherits ho ratifiquen. Es sotmetran a votació telemàtica tres opcions, que són quatre: no presentar-se, presentar-se en confluència amb algun dels dos pols (ICV-EUiA o per contra Crida per Sabadell), o presentar-se en solitari. Per majoria el Consell Ciutadà prefereix anar en solitari però sotmet la decisió a referèndum vinculant.

L’assemblea local va acabar amb la formació de set grups de treball de cara a elaborar un programa per a les eleccions municipals. Al final es va llegir un manifest i fer una concentració a les portes del centre cívic en suport de la formació política Syriza.

Foto portada: els membres de Podemos Elena Hinojo, Ramon Vidal (secretari general), Antonio Santamaria i Miguel Lopera. Autor: David B.

16 Comments