Presentació reglament cessió locals

Portaran al ple de maig el reglament de cessió de locals que ha d’evitar el clientelisme

L’ajuntament presentarà la nova proposta sobre el reglament de cessió dels locals municipals per a les entitats ciutadanes sense ànim de lucre en el ple municipal de maig. Aquest dijous l’executiu ha remarcat que es tracta d’un dels objectius el qual tenien prioritat per abordar.

Aquest dijous s’ha presentat a l’Ajuntament la base a partir de la qual es partirà en el reglament de cessió dels locals municipals a les entitats sense ànim de lucre de la ciutat. Des del govern han volgut remarcar la voluntat de voler millorar aquests establiments. Amb l’aplicació del nou reglament s’esperen poder destinar més recursos a la seva optimització.

Així ho han explicat el tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Maties Serracant, i la regidora de Participació, Glòria Rubio, els quals han volgut destacar la importància de “fomentar el teixit associatiu” i “millorar la gestió d’aquestes cessions”. Així mateix també han explicat que són 83 les que ja es troben afectades per aquest nou reglament i que a mesura que les antigues vagin caducant s’aniran incorporant a aquest nou ordre establert.

Reglament final al maig

De moment ja s’ha dut a terme la primera reunió amb els grups municipals i n’hi ha dues més de previstes per posar en comú alguns punts i anar modificant el document. També s’ha informat de la voluntat de contactar amb les diferents entitats a les quals se’ls facilitarà un correu per resoldre dubtes. El reglament definitiu es preveu portar-lo al ple del maig.

El tinent d’alcalde, Maties Serracant, ha explicat que un dels objectius del govern era “tenir ordenat aquest tema en aquest primer any de mandat”, així al ser ja un objectiu plantejat s’ha donat el cas que “ja hi ha una llista d’espera de més de 10 entitats que sol·liciten un local” ha afegit la regidora de Participació, Glòria Rubio. A partir del pròxim dilluns es podrà trobar un esborrany de la nova normativa de cessió a la pàgina web de l’ajuntament i es preveuen reunions informatives per a les entitats.

Foto portada: Maties Serracant i Glòria Rubio Autor: Xavi Caba

One Comment