Presenten la candidatura Guanyem Sabadell

Nova candidatura per a les municipals: ‘Guanyem Sabadell – Sí se puede’, que s’ha presentat aquest divendres a la plaça de Fidela Renom, al Centre. L’equip compta amb l’actual portaveu d’EUiA a Sabadell, Marisol Martínez, que ha deixat el full de ruta marcat per ICV-EUiA per impulsar ara una candidatura ciutadana.

Una desena de persones han participat a la presentació, iniciada per Julià de Fabián López, regidor independent a Santa Maria de Palautordera (Vallès Oriental) coordinador de Hartos.org a Espanya, impulsor dels Guanyem a tot l’Estat i que ha tingut una disputa judicial amb Ada Colau i Guanyem Barcelona (més info: Ada Colau denuncia la usurpación del nombre de Guanyem). López ha mantingut que a partir d’ara s’aniran presentant desenes de candidatures sota l’epítet Guanyem i que, fora dels partits del sistema, seran qui més llistes presentarà, fins i tot més que Podemos. La primera presentació ha estat a Sabadell.

Ja en plana local, han presentat Guanyem dos portaveus: Tony Doménech, vinculat a entitats culturals de Sabadell, i Esther Lopera, vinculada al comitè d’empresa de Establiments Viena o altres empreses privades pel sindicat CC.OO. Lopera ha dit que “tenim la il·lusió de recuperar la nostra ciutat” i Doménech ha afegit que el grup s’ha organitzat en base a tres comissions: comunicació i campanya, expansió i finalment al voltant de la tria del candidat per a les eleccions del 24 de maig. Preguntats sobre l’elecció del candidat o la formulació de la llista electoral, només s’ha afegit que la comissió ha d’optar per una fórmula, però que encara no s’ha decidit res més.

En relació a les diferències amb altres grups que han sorgit a la ciutat en el darrer any (Procés Constituent, Assemblea Oberta, Crida per Sabadell, Podemos o altres), Miquel Soler, actualment coordinador del grup municipal d’EUiA, ha dit:

Respectem totes les propostes però el que ens diferenciarà serà el programa. Part de la gent de Guanyem Sabadell vam sortir de l’Assemblea Oberta perquè no era el nostre model. Nosaltres volem anar de baix a dalt. El nostre és un projecte viu i estem obert a incorporacions. No rebem trucades ni rebem burofaxs dient-nos el que hem de fer. I no demanem perdó a ningú ni tampoc permís. El que demanem és pas”, ha finalitzat Soler.

Guanyem Sabadell ha obert un bloc a internet i també són presents a les xarxes socials.

Foto portada: el grup, aquest migdia. Autor: J.d.A.

15 Comments