Morell (Podem), Farrés i Ciuró (Junts) presentant el pacte per aprovar els pressupostos del 2020. Autor. David B.

Farrés aprovarà el seu primer pressupost de la mà de Ciuró (Junts)

  • Junts ja va votar a favor del cartipàs i les ordenances fiscals. 
  • El pressupost municipal per al 2020 arribarà al ple el proper mes de març.

Marta Farrés tanca l’aprovació del seu primer pressupost amb els tres vots favorables que necessitava. Els obtindrà de Junts per Sabadell, la formació liderada per Lourdes Ciuró. El grup independentista, amb tres regidors, ja va votar a favor de les ordenances fiscals el mes de desembre. I també a favor del cartipàs i l’organització municipal al juny. 

L’acord de pressupostos es presenta aquest matí per part de l’alcaldessa, Marta Farrés, i la seva segona tinenta d’alcaldessa, Marta Morell, de Podem. No estava anunciada però també ha participat a la roda de premsa Lourdes Ciuró. La convocatòria de premsa es va enviar dimarts al vespre als mitjans de comunicació. L’actual govern, almenys fins ara, està en minoria. Té 11 vots dels 27 del ple: 10 del PSC i un de Podem. Per aprovar els pressupostos hi havia diverses possibilitats, però la més factible era tenir els tres vots favorables de Junts per Sabadell.

El partit liderat per l’exdiputada Lourdes Ciuró ha fet bandera en el tram inicial del mandat de la negociació i el pacte. Així ja a l’estiu va donar llum verda al cartipàs (més info: ‘Llum verda a la pujada de sous‘). I al desembre va fer el mateix amb les ordenances fiscals (més info: ‘Junts per les ordenances‘). De fet, les ordenances són l’altra cara de la moneda dels pressupostos, ja que si els pressupostos se centren en com gasta els diners l’Ajuntament, les ordenances s’aproven abans i se centren en com s’ingressen els diners via impostos i taxes. El vot favorable de Ciuró el passat mes de desembre ja els situava com el partit més obert al pacte. Un extrem ara ratificat. L’aprovació del pressupost es preveu pel mes de març en un ple extraordinari.

Què han dit Farrés i Morell?

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés (PSC), ha explicat que “podrem tirar endavant projectes que ens permetran posar de nou la ciutat en marxa i que es traduiran en benestar i progrés col·lectiu”. Així ha dit que “dins aquest govern hi ha talent però també n’hi ha fora i per això hem tingut la mà estesa per avançar”.

Per la seva part la tinent d’alcadessa Marta Morell, única regidora i portaveu de Podem, ha defensat l’acord perquè “la política és representar la ciutadania, prendre decisions i resoldre problemes, trobant consensos i el bé comú. Aquest acord plasma aquests eixos”.

Ciuró: “no és un xec en blanc”

La portaveu de Junts per Sabadell, Lourdes Ciuró, ha insistit en què aquest acord “no és un xec en blanc” i que no significa una renúncia del grup a les seves conviccions polítiques. Tanmateix, Junts donarà el suport necessari per aprovar els pressupostos per una qüestió de “coherència”, “responsabilitat política” i perquè el govern ha acceptat incorporar dues de les seves propostes. La primera passa per fer realitat l’oficina per al desenvolupament del projecte Gran Via Ripoll. El segon punt que ha aconseguit fer-se un lloc a les partides pressupostàries és la aplicació d’un projecte de desenvolupament, de projecció i promoció de la ciutat, informa Irene Juárez.

Més info: 

Foto portada: la tinenta d’alcaldessa, Marta Morell, l’alcaldessa Marta Farrés i la portaveu de JxSabadell, Lourdes Ciuró. Autor: ACN

Comments are closed.