Procés Constituent aposta per la suma de forces de l’esquerra

  • El Procés no farà llista electoral a les municipals de 2015 a Sabadell.

  • Aposten per una llista progressista amb limitació de mandats i sou i escollida per una assemblea.

La secció local de Procés Constituent, el moviment fundat per Teresa Forcades i Arcadi Oliveres, aposta per una candidatura àmplia i alternativa “a l’esquerra de l’esquerra” per impulsar el canvi polític a la ciutat després de 15 anys de governs socialistes. No es presentaran a les eleccions i volen ser un instrument per aplegar les sensibilitats progressistes.

Procés Constituent aposta per unir sensibilitats entre formacions polítics com l’Entesa, ICV, EUiA, ERC, la CUP, el Moviment Popular de Sabadell, grups d’opinió com Unir l’esquerra alternativa a Sabadell, la Crida per Sabadell o els iaioflautes i moviments com l’Assemblea Nacional de Catalunya o el 15M. Així els representants a Sabadell del moviment sobiranista i d’esquerres liderat per la monja benedictina Teresa Forcades avancen que no faran llista a les municipals a Sabadell i fan una crida per crear “de baix a dalt” una candidatura alternativa “àmplia” a les eleccions de 2015 per “impulsar un canvi profund a la ciutat”.

Com arribar a una candidatura unitària?

El moviment convocarà properament trobades amb la resta de forces polítiques i socials esmentades per crear una possible candidatura en base a una assemblea, que serà el màxim òrgan de participació i decisió del treball polític i institucional. L’assemblea decidirà el programa electoral, en base a la participació de la ciutadania i les entitats, i també la llista electoral, així com el nom de la candidatura, la visualització gràfica i l’ordre dels candidats. Els candidats hauran de seguir de principis ressumit en un Codi ètic i s’exclouran tots aquells que hagin tingut algun tipus “d’implicació” en els diferents governs municipals de l’època Bustos.

Punt de partida de sis punts

El Codi ètic que haurien de signar els membres de la candidatura serien els següents:
· Candidats que optin a les eleccions un màxim de dos mandats (vuit anys).
· Els càrrecs electes municipals no podran ser càrrecs polítics remunarats en institucions no relacionades amb la ciutat.
· Les remuneracions dels regidors i càrrecs de confiança no seran superiors a quatre vegades el salari mínim.
· Els càrrecs electes exerciran les seves responsabilitats d’acord amb els continguts del programa i no en base a interessos partidistes o personals.
· Els representants hauran de rendir comptes a l’assemblea de manera periòdica, en especial del compliment del programa electoral.
· L’activitat política i la continuïtat dels representants queda subordinada a la voluntat de l’assemblea.

El portaveu del Procés Constituent, David Borrell, ha assegurat que hi ha certes “expectatives” en la confluència de forces polítiques i socials. “Hi ha més punts d’unió que elements que ens puguin frenar”, manté. Així mateix, la tambe portaveu Àngels Olivella manté que cal fer una “crida a la participació de tots els sabadellencs”.

Procés Constituent

Procés Constituent va generar-se l’any 2013 per articular una candidatura al Parlament de Catalunya que aunés el progressisme social i el sobiranisme per obrir un procés constituent a Catalunya. El moviment està liderat per la monja benedictica Teresa Forcades i l’economista Arcadi Oliveres. Al llarg de l’any passat, es van crar diverses assemblees locals. Una de les més potents es troba a Sabadell, on hi participen desenes de persones, amb o sense militància política anterior.

Foto portada: membres del Procés Constituent a Sabadell. Autor: J.d.A.

2 Comments