Procés Constituent no es decanta per ningú

L’assemblea celebrada dimarts al vespre al casal Pere Quart pel Procés Constituent va decidir no donar suport a cap llista electoral davant les eleccions municipals de maig. Així, aquest moviment decideix abstenir-se de dir la seva en les eleccions municipals més obertes des del restabliment de la democràcia.

Ja fa un any i mig que el Procés Constituent va fer públic que no es presentaria a les eleccions en favor de buscar una candidatura d’esquerres “el més àmplia possible”. És l’acord al que es va arribar i al que s’han dedicat tots els esforços. Però finalment no ha estat possible. El sorgiment de dues polaritats, una al voltant d’ICV-EUiA i una segona al voltant de la Crida per Sabadell, l’aparició de Podemos i la decisió (encara pendent de ratificació) d’aquest partit de fer la seva i anar per lliure, han fet impossible una candidatura més àmplia, que no unitària.

L’assemblea va comptar amb l’assistència més de mig centenar de persones, entre ells dirigents d’ICV (Aureli Calvo, Joan Berlanga), EUiA (Marisol Martínez i Domingo Mena), Sabadell Guanyarà (Jordi Serrano), l’Entesa (Isidre Soler, Joaquim Santisteban) i altres ciutadans no significats en cap formació.

Així el 60 per cent de les persones que han votat han validat la proposta per fer un pas al costat i no donar suport a cap llista. L’alternativa era obrir converses per optar per la confluència amb ICV-EUiA (com han fet a Barcelona i parcialment a Castellar) o per la Crida per Sabadell, que aplega l’Entesa, la CUP i el MPS. Van votar en aquesta línia el 38 per cent d’assistents.

Procés Constituent ha estat qui més esforços ha esmerçat per posar en una mateixa taula una candidatura àmplia d’esquerres a la ciutat. El seu pas al costat, tot i així, no és vist com un fracàs pels seus impulsors, que mantenen que continuaran impulsant la unitat de les esquerres de cara a les autonòmiques del 27 de setembre.

Foto portada: reunió del Procés Constituent, aquest dijous a l’Auditori del casal Pere Quart. Autor: O.Orriols

Comments are closed.