Foto portada: el regidor Cristian Sánchez, Gibert, Ayuso, Marta Farrés i Anna Carrasco. Autor: cedida.

El PSC demana empara a la Síndica perquè el govern no els respon, o ho fa tard

El Partit dels Socialistes ha denunciat davant la Síndica Municipal de Greuges que té dificultats per rebre respostes del govern municipal en el temps establert per la llei. Es dilaten fins a 90 dies, segons mantenen.

Els socialistes recorden que la Llei de Transparència marca uns terminis a l’hora de respondre els grups municipals, i mantenen que l’actual govern els vulnera en el 99 per cent dels casos. Ho han denunciat en roda de premsa o públicament al ple des de l’inici del mandat, com també CiU per exemple. Ara han demanat empara davant la Síndica Municipal de Greuges, Eva Abellan. De fet, l’anterior Síndic, Josep Escartín, ja va obrir un expedient similar a instàncies del PSC abans de deixar el càrrec.

“Vam decidir que no podíem ocultar més aquesta queixa i calia recórrer a una via externa per garantir els nostres drets com a oposició, per això hem anat”, apunta el primer secretari del PSC, Pol Gibert.




El portaveu municipal del PSC, Josep Ayuso, diu que al llarg de l’any 2017 van preguntar desenes de qüestions: “només quatre els van respondre en el termini previst”. Les respostes es dilaten fins a més enllà dels 90 dies. “Els càrrecs electes es trobem davant d’una indefensió absoluta i amb obstacles reiterats que dificulten la tasca de l’oposició”, ha dit Ayuso.

Ara esperen que la nova Síndica “faci alguna acció” en relació al document que van aportar el mes de gener, i faci recomanacions i advertiments a l’actual administració per “corregir” la situació.

Foto portada: dirigents socialistes a la porta del Casal Pere Quart, on hi ha l’Oficina de la Síndica. Autor: cedida.

Comments are closed.