Polèmica a compte d’una votació al Parlament sobre la residència

Pol Gibert, diputat socialista al Parlament de Catalunya i primer tinent d’alcaldessa a l’ajuntament de Sabadell, acusa ERC d’incomplir les promeses electorals i no exigir a la Generalitat la construcció de la Residència per la Gent Gran del sector sud.

Gibert ha presentat a la mesa de la cambra catalana una resolució per instar al Parlament de Catalunya a la licitació de les obres per a la construcció i posada en funcionament de la residència i centre de dia previst al Parc Central de Sabadell. Cal recordar que 22 de febrer d’aquest any que es va presentar l’acord entre el conseller d’Afers Socials de la Generalitat Chakir El Homrani, i l’aleshores l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, mitjançant el qual l’ajuntament de Sabadell es feia càrrec de la construcció d’aquest equipament amb un pressupost de vuit milions i mig d’euros  i que va desfermar un gran malestar en el moviment veïnal.

En l’exposició de motius que acompanya la resolució, els socialistes repassen els quinze anys de lluita veïnal al voltant de la Plataforma en Defensa de la Residència del Sector Sud. Així mateix s’aporten dades sobre l’envelliment de la població de Sabadell. Entre altres, que un de cada quatre ciutadans de Sabadell té 80 anys o més i que l’índex de dependència de la gent gran a Sabadell és del 28,5 per cent, el més alt del Vallès Occidental.

La resolució ha estat rebutjada pels vots en contra de Junts per Catalunya i ERC, amb l’absència dels representants de la CUP que no han assistit a la votació.  Després de la votació, Pol Gibert ha declarat:

“De nou veiem com Esquerra Republicana promet tota mena d’acords just abans de les eleccions, però un mes després s’oblida de tot i vota en contra d’exigir a la Generalitat la construcció de la residència per la zona sud de Sabadell. Nosaltres, els socialistes, no podem tolerar que una lluita ciutadana de més de quinze anys s’intenti tancar en fals fent pagar als ciutadans de Sabadell el que ha de pagar la Generalitat, per això els hi exigim que donin la cara”.

D’altra banda, Gibert ha celebrat que s’hagi aprovat donar comptes de la situació davant dels grups municipals a l’Ajuntament i la Plataforma en Defensa de la Residència del Sector Sud. “La Generalitat -ha afegit- és la responsable de construir l’equipament, així que volem que reti comptes davant dels veïns i veïnes i dels seus representants”.

Ciuró vol que sigui un equipament municipal

La portaveu de Junts per Sabadell, Lourdes Ciuró, ha manifestat en una piulada a la xarxa social Twitter, “que ho faci la Generalitat és pilota llarga. Des de Junts per Sabadell defensem que l’equipament el construeixi l’Ajuntament i que el Govern de la Generalitat concerti TOTES les places i faci el Pla Funcional. Així guanyem immediatesa en tenir un equipament imprescindible per Sabadell”.

Foto portada: Solar Residència Sud. Autor: M. Tornel

Comments are closed.