PSC - República. Autor: David B.

El PSC acusa el quatripartit de “prostituir” el 14 d’abril

Els socialistes acusen el govern de Maties Serracant d’utilitzar el 14 d’abril, dia de la Segona República espanyola, per penjar l’estelada al balcó. “El procés tot ho toca i tot ho agafa”, ha lamentat el primer secretari del PSC i diputat, Pol Gibert. 

“Sotmenen els valors republicans a l’independentisme i Guanyem i Unitat pel Canvi es sotmeten un cop més als seus socis independentistes”, ha dit el primer secretari socialista, Pol Gibert. “El procés tot ho agafa i demanem un dia a l’any per reivindicar la República com a tal”, ha seguit Gibert.

La moció: de la tricolor a la tricolor i l’estelada

Unitat pel Canvi i Guanyem van portar al darrer ple una moció per penjar la bandera tricolor al balcó de l’Ajuntament amb motiu de l’aniversari de la proclamació de la Segona República. Però finalment la van presentar de la mà d’ERC, qui va incloure un altre punt: que també onegés l’estelada emparant-se en el fet que era la bandera d’algunes milícies durant la Guerra Civil (més info: ‘El rei no serà non grat però l’estelada onejarà el 14 d’abril‘). La moció va sortir endavant i en principi dissabte penjaran de l’Ajuntament tant la bandera tricolor, de la Segona República, com l’estelada. “Alguns partits supediten els valors republicans a l’independentisme”, diu Gibert. “La república era espanyola, no era catalana ni independentista -diu Gibert-. Un dia a l’any per reivindicar la República espanyola es veu tenyit i en certa manera prostituït pel procés”.

Itinerari històric republicà

D’altra banda, els socialistes demanen el govern local que faci un itinerari per recordar els escenaris republicans a Sabadell, com la seu del Círcol Republicà Federal, ubicat a l’actual seu de l’Orquestra Simfònica del Vallès. També demanen un reconeixement memorialístic al patrimoni sabadellenc republicà.

Més info: ‘La proclamació de la Segona República a Sabadell‘.

Foto portada: Gibert, amb altres socialistes a les portes de la seu de l’OSV, ubicada a l’antiga seu del CRF, la ‘Catedral republicana del Vallès’, aquesta tarda. Autor: David B. 

Comments are closed.