PSC, JXC i En Comú Guanyem acorden un pacte de govern pel Consell Comarcal del Vallès Occidental

Els grups comarcals del PSC, Junts per Catalunya i En Comú Guanyem han signat un pacte de govern pel Consell Comarcal del Vallès Occidental. Els tres grups asseguren que és un pacte per i pel Vallès Occidental.

El pacte que han tancat, acorda que el PSC ostentarà la Presidència de la institució. Els socialistes són la força amb més representació al Consell Comarcal, amb 12 consellers comarcals. Es crearan dues vicepresidències, una per Junts per Catalunya –que compta amb cinc consellers comarcals- i una altra vicepresidència per En Comú Guanyem –que compta amb tres consellers comarcals-.

L’acord al que han arribat les tres formacions valora la tasca feta pel Consell Comarcal els darrers anys i manifesta la voluntat de donar-hi un nou impuls, en ell manifesten també que “el Consell és i ha de continuar sent una institució de consens, aglutinadora i capaç de dissenyar i executar estratègies territorials supramunicipals”.

“Apostem decididament per un govern comarcal fort, que basi la seva actuació en la concertació, la pluralitat i l’equilibri territorial. Un govern comarcal que tingui com a prioritats el benestar de la ciutadania, el suport i els serveis als ajuntaments de la comarca, que actuï sempre a partir de criteris de transparència ètica i equitat, i que basi la seva actuació en els Objectius de Desenvolupament Sostenibles (ODS) aprovats per les Nacions Unides i que tenen com a fita d’aplicació l’any 2030”, han manifestat en un comunicat els grups del PSC, Junts per Catalunya i En Comú Guanyem.

El Ple del Consell Comarcal es celebrarà el proper divendres 19 de juliol a les 12:30 a l’ajuntament de Sabadell.

Foto portada: entrada al Consell Comarcal del Vallès Occidental. Autor: CCVOC / cedida. 

Comments are closed.