Quatre sabadellencs seran consellers comarcals

El proper divendres 19 de juliol al migdia es constituirà el nou Consell Comarcal del Vallès Occidental. Aquest any es formarà a l’ajuntament de Sabadell, ja que cada quatre anys es constitueix en una de les cocapitals vallesanes i fa quatre anys l’acte es va fer a Terrassa. El Consell Comarcal té 39 consellers. Cap partit té majoria absoluta. Quatre consellers seran regidors sabadellencs. 

Dels 39 consellers, el partit que en tindrà més és el PSC, amb 12. ERC en tindrà 10, Junts per Catalunya cinc consellers, Ciutadans quatre, En Comú Guanyem tres, la CUP dos, Tot per Terrassa (el partit de Jordi Ballart) dos consellers i finalment el PP en tindrà un. Per tenir majoria absoluta calen 20 suports i de moment cap partit en té prou per governar en solitari. No obstant, el millor situat és el PSC, qui va guanyar les eleccions i ostenta la presidència del Consell, ara en funcions, en mans d’Ignasi Giménez, alcalde de Castellar del Vallès des del 2007.

Els quatre sabadellencs al CCVOC

Quatre sabadellencs seran consellers comarcals. Pel PSC ho serà Manuel Robles, nou regidor a Sabadell i responsable d’Educació al govern socialista. També seran consellers comarcals Lourdes Ciuró, per Junts per Sabadell, José Luis Fernández, de Ciutadans, qui ja va ser conseller comarcal fa quatre anys, i per la CUP Maties Serracant, exalcalde de Sabadell i ara regidor a l’oposició de la Crida.

Dos sabadellencs més a la Diputació

Aquests dies es van configurant els òrgans supramunicipals que depenen de les eleccions municipals. Si hi haurà quatre sabadellencs al Consell Comarcal, al ple de la Diputació n’hi haurà dos: Gabriel Fernàndez per Esquerra i Adrián Hernández per Ciutadans.

Foto portada: Manuel Robles, Lourdes Ciuró, José Luis Fernández i Maties Serracant.

Comments are closed.