Un moment de la presentació de Querellants per la República. Autor: David B.

Querella imminent contra Pablo Llarena per prevaricació

La plataforma Querellants per la República ja té enllestida la querella contra Pablo Llarena i quatre magistrats més del Tribunal Suprem per prevaricació i un delicte contra els drets cívics. L’organització ha presentat l’acció aquest dimarts a Sabadell, en un acte al Casal Pere Quart.

Tres advocats que formen part de la plataforma han explicat com va començar el moviment per presentar una querella contra el jutge Llarena i com aquest “esperit de l’1 d’octubre” ha portat a que ja hi hagi més de 2.000 querellants. “Som acusació particular perquè se’ns ha vulnerat un dret propi quan no es va deixar que Jordi Sànchez anés al Parlament”, expliquen.

Querellants per la República considera que Llarena va cometre un delicte contra els drets cívics i un altre de prevaricació, basant-se en tres autos que va escriure el jutge, quan no va deixar que Jordi Sànchez assistís al Parlament quan era candidat a la presidència de la Generalitat. Des de la plataforma recorden que “només és el president del Parlament qui diu qui pot ser candidat, ningú més”.

Querella imminent

La intenció de l’organització és presentar la querella l’última setmana de juny, i el procediment que pot seguir des d’aquell moment el tenen bastant clar els seus advocats. “No tenim gaire esperança de què l’admetin a tràmit a Espanya, però sí que hi ha antecedents al Tribunal Europeu de Drets Humans”, asseguren, i afegeixen que “si no ens escolten aquí serà a Europa”.
Els advocats han parlat dels aspectes més tècnics del procediment, de les lleis en què s’emparen per posar la querella i de les despeses d’un possible judici. Després de les seves explicacions s’ha obert un torn de preguntes on el públic assistent ha pogut plantejar els seus dubtes.

Foto portada: un moment de la presentació de Querellants per la República. Autor: David B.