Dirigents sobiranistes al Parlament, després de la votació de la DUI. Autor: ACN.

Reaccions a la DUI

El Parlament de Catalunya ha aprovat aquesta tarda una proposta de resolució de Junts pel Sí i la CUP que declara la República catalana i l’inici del procés constituent. Per la seva banda, el ple del Senat ha aprovat la proposta del govern espanyol d’aplicar l’article 155 a Catalunya.

La DUI i el 155 compten amb les primeres reaccions per part dels polítics sabadellencs. En primer lloc, l’alcalde, Maties Serracant, que dóna suport a la decisió independentista:

L’exalcalde Juli Fernàndez, ara tinent d’alcalde i portaveu d’ERC, ha seguit com Serracant el ple del Parlament des de la cambra. Mitjançant un missatge a Twitter ha animat a “exercir la República”.

Els principals dirigents dels socis de govern a Sabadell de la Crida i ERC, Unitat pel Canvi i Guanyem, no han dit res a través de les xarxes socials, com tampoc el portaveu municipal de CiU i portaveu a la ciutat del PDeCat, Carles Rossinyol.

Encara des del pol sobiranista, celebracions dels diputats al Congrés, Gabriel Rufián (ERC) i Lourdes Ciuró (PDeCat).

El tercer diputat resident a Sabadell del Congrés, Joan Mena (En Comú Podem) s’ha expressat a través de diverses piulades:

Des del cantó constitucionalista, silenci del portaveu socialista, Josep Ayuso (PSC), i “tristesa” del diputat al Parlament i primer secretari Pol Gibert:

El portaveu municipal de Ciutadans, José Luis Fernández, ha centrat la crítica en el govern municipal, que ha despenjat les banderes espanyoles i europea de l’edifici consistorial.

Cap declaració directa, tot i que si repiulades dels diputats sabadellencs de Ciutadans Joan García i Laura Vílchez. Finalment, pel que fa al PP, també crítiques d’Esteban Gesa al govern local.

Per tancar aquest recull, la foto que ha pujat la segona institució catalana, Carme Forcadell, presidenta del Parlament

La presidenta del Parlament ha estat l’encarregada de recomptar i fer públic el resultat de la votació que ha donat llum a la declaració de la República catalana.

Comments are closed.